10 žaidimų, kurie buvo populiarūs 2018 metais ir kuriems nereikia galingo kompiuterio

2019.01.03

1. „The Crew 2“ (Ekipažas 2)

Lenktynių žaidimas su atviru pasauliu ir galimybe dalyvauti varžybose vykstančiose žemėje, jūroje ir danguje. Projektui nereikia galingo procesoriaus, tačiau, jei norite žaisti su didesne nei 1080p raiška, jums reikės atitinkamos vaizdo plokštės. „The  Crew 2“ yra puikiai sukurtas, todėl visiškai pateisina savo grafinius reikalavimus.

Žaidimas nesulėtėja ir nestabdo, net jei jį paleisite iš įprastinio standžiojo disko, o ne iš SSD. Tiesa, jame yra keletas nedidelių klaidų. Pavyzdžiui, norint išeiti į pagrindinį meniu – būtina vietoj Esc naudoti F10 klavišą, ir neįmanoma su kompiuterio pele valdyti žemėlapio. Tačiau, nepaisant to, „Crew 2“ yra vienas iš optimaliausių „Ubisoft“ projektų.

2. „City of Brass“ (Žalvario miestas)

Dar vienas „BioShock“ autorių veiksmo ir nuotykių žaidimas su atsitiktinai sukurtomis arabiško stiliaus vietomis. Žaidimas neblogai veikia net ir su dviejų branduolių procesoriais, tačiau jis geriau atsiskleidžia žaidžiant kompiuteriu, kuris turi keturių branduolių procesorių. Norint pasiekti geresnį našumą nėra jokios prasmės turėti greitesnį procesorių: tarkime, skirtumas , naudojant keturių ir šešių branduolių procesorius yra tik 10 kadrų per sekundę.

Projektas gali būti patogiai žaidžiamas netgi su sąlyginai nebrangiomis vaizdo plokštėmis – pavyzdžiui, „Radeon RX 580“. Paleidus „City of Brass“, vargu ar susidursite su klaidomis ar problemomis. Tai puikiai optimizuotas žaidimas, tinkantis net ne patiems naujausiems kompiuteriams.

3. „F1 2018“

Lenktynių žaidimas, kuriam nereikia pristatymo. Žaidimas nereikalauja didelio našumo procesoriaus, tačiau to paties negalima pasakyti apie vaizdo plokštę.

Su „GeForce GTX 980 Ti“ vaizdo plokšte projektas sklandžiai veikia, esant 1,080p rezoliucijai, o su „Radeon RX Vega 64“ puikiai veikia, esant ir 1,440p skiriamajai gebai. Be kitų dalykų, „F1 2018“ palaiko vairo funkcijas.

4. „Strange Brigade“ 

Tai – trečiojo asmens šaudyklė, kurioje reikia kovoti su įvairiais mitologiniais tvariniais ir spręsti galvosūkius. Žaidimas negali pasigirti stulbinančia AAA klasės projektų grafika, tačiau kompiuteryje jis veikia puikiai. 

Žaidime yra pakankamai nustatymų, kurie leidžia reguliuoti beveik bet kurio automobilio našumą – netgi ne visiškai naujo. Tokiu atveju net esant maksimaliems nustatymams, projektas nereikalauja nei galingo procesoriaus, nei brangios vaizdo plokštės.

Kadangi „Strange Brigade“ turi didžiulį grafinį potencialą, jam netrukdytų spindulių sekimo technologija. Tai gerokai pagerintų apšvietimą ir viso projekto išvaizdą.

5. „Warhammer: Vermintide 2“

Kovinis veiksmo žaidimas, kurio veiksmas vyksta niūrioje fantazijos visatoje. Kompiuteriuose jis veikia ir atrodo puikiai.

Tai vienas iš nedaugelio projektų, kuris visapusiškai išnaudoja visas procesoriaus galimybes. Žaidime yra nemažai grafinių parametrų, todėl jis gali sklandžiai veikti beveik visuose kompiuteriuose. Tinkamai pritaikyta ir pelės kontrolė.

6. „Shadow of the Tomb Raider“ (Tombo Raiderio šešėlis)

Paskutinė bebaimės Lara Croft nuotykių dalis, nors ir reikli kompiuterio parametrams, tačiau visiškai tai pateisina. Be to, žaidimas veikia daug geriau, nei jo pirmtakas „Tomb Raider“.

Projekte yra daug nustatymų, galimybė išjungti pelės judesius, kurių daugelis nepageidauja. „Shadow of Tomb Raider“ yra vienas iš nedaugelio žaidimų, kuriame akivaizdžiai matomas didžiulis našumo padidėjimas naudojant „DirectX 12“.

7. „FIFA 19“

Žinomas futbolo simuliatorius, kuris yra vienas iš kokybiškiausių sportinių žaidimų. Projektas labai gerai atrodo įvairiose situacijose ir puikiai veikia.

Vienintelis „FIFA 19“ trūkumas yra menkas grafinių nustatymų rinkinys, ir tai, kad jų neįmanoma pakeisti žaidimo metu – teks išeiti iš žaidimo ir atlikti pakeitimus per specialią priemonę. Visa kita yra puikus pavyzdys, kaip reikėtų kurt projektus, skirtus kompiuteriams.

8. „Forza Horizon 4“

Puikus arkadinis lenktynių žaidimas, kuris parodo 60 kadrų per sekundę, net ir ne galingiausiuose kompiuteriuose. Yra daug nustatymų, kurie maksimaliai leidžia išspausti iš projekto maksimumą net vidutiniame kompiuteryje.

Patogu žaisti tiek klaviatūros pagalba, tiek naudojant vairą. Mūsų nuomone, „Forza Horizon 4“ šiuo metu yra gražiausias kompiuteriams skirtas lenktynių žaidimas.

9. „Call of Duty: Black Ops 4“

Paskutinė populiarių šaulių serijos dalis – pirmą kartą be siužeto, tačiau su karališkojo mūšio režimu. „Black Ops 4“ gerai veikia įvairiose kompiuterio konfigūracijose. Jis turi platų nustatymų spektrą.

Verta paminėti, kad vizualiniame plane žaidimas nėra toks veržlus, kaip savo laiku buvo kai kurios kitos „Call of Duty“ dalys. Nepaisant to, projektas yra visiškai optimizuotas ir todėl atrodo puikiai, o tai yra pagrindinis dalykas.

10. „Battlefield 5“

Tai pagrindinis „Call of Duty“ konkurentas ir turbūt optimaliausias metų žaidimas. Jame yra daug grafinių nustatymų, palaikoma didelė skiriamoji geba ir nuskaitymo dažniai, taip pat puiki grafika. Taipogi žaidimas sklandžiai veikia net ir mažiau galingumo turinčiuose kompiuteriuose.

Nepaisant to, kad „DICE“ ir „NVIDIA“ yra gerokai pažengusios į naujausias grafikos technologijas, su „DirectX 12“ plokšte žaidimas kol kas neveikia taip greitai, kaip su „DirectX 11“.