15 geriausių žaidimų apie piratus skirtingoms platformoms

2018.11.10

Jūsų laukia begalinės jūrų erdvės, didžiuliai laivai, kruvini mūšiai ir apiplėšimai.

1. „Risen 2: Dark Waters“

Platformos: PC, PlayStation 3, Xbox 360.

Skirtingai nei pirmoje dalyje, kuri labiau primena klasikinę fantaziją, „Risen 2“ dominuoja piratinės temos. Nepaisant to, žaidimas yra tiesioginis originalo tęsinys ir jame pasakojama apie pasaulį, kuriame iš ilgo miego prabudo baisūs titanai.

Tęsinyje herojus plaukia į Pietų salas, kur gyvena piratai, nes tik jie žino, kaip atsikratyti milžiniškomis būtybėmis, kurios tapo grėsme viso pasaulio žmonijai.

„Risen 2“ yra atviro pasaulio vaidmenų žaidimas. Užduotis čia galima išspręsti įvairiausiais būdais, o žaidėjo veiksmai tiesiogiai veikia aplinką.

 

2. „Assassin's Creed 4: Black Flag“

Platformos: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U.

Projekte kalbama apie anglų piratą Edward Kenuey – laivo „Galka“ kapitoną, paimtą iš Ispanijos laivyno. Ketvirtoje „Assassin's Creed“ dalyje daug dėmesio skiriama jūros kovoms.

„Black Flag“ žaidime vyrauja didžiulis pasaulis su daugybe salų ir keletu didžiųjų miestų, tarp kurių galite laisvai judėti savo laivu. Jūs galite jį tobulinti, plėsdami jo kovines funkcijas bei išvaizdą. Yra galimybė surinkti tikrą piratų komandą, kuri dainuos dainas, kol jūs plaukiosite begalinės jūros erdvėse.

 

3. „Sid Meier's Pirates!“

Platformos: PC, Xbox, PSP, Wii.

Garsiosios „Civilization“ serijos autoriaus spalvingas projektas padalintas į mini žaidimų serijas, kuriose reikalingi skirtingi įgūdžiai. Istorija pasakoja apie pagrindinio herojaus šeimą, pavergtą piktų ispanų didikų. Žaidime nebūtina judėti pagal siužetą: galite tiesiog tyrinėtini Karibų salas ieškodami nuotykių.

„Sid Meier's Pirates!“ jūs galite ne tik plaukioti jūromis ir dalyvauti intensyviuose mūšiuose, bet ir prekiauti, užgrobti laivus, kovoti su kardais ir netgi šokti.

 

4. „Sea of Thieves“

Platformos: PC, Xbox One.

Šiame „multiplayer“ žaidime jūs tapsite piratų laivo komandos nariu. Jums teks ieškoti lobių daugybėje salų, kovoti su skeletais ir jūriniais ropliais, taip pat su kitais žaidėjais, kurie gali norėti pagrobti jūsų uždirbtą turtą.

Denyje kiekvienas turi savo vaidmenį. Vienas žmogus gali užtaisyti patranką, kitas gali stovėti už didžiulio vairo, per kurį nieko nematyti, todėl trečiasis su kompasu rankose turi nurodyti kuria kryptimi plaukti. Tuo metu ketvirtasis žaidėjas gali lipti ant stiebo ir stebėti artėjančius pavojus.

 

5. „LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game“

Platformos: PC, PSP, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, Wii, Nintendo DS, Nintendo 3DS.

Žaidimas sukurtas filmo „Karibų piratai“ pagrindu. Kol jūs keliaujate per lygius ir kovojate su įvairiais priešais, iš visur pasirodo LEGO detalės. Už jas galite nusipirkti personažų ir pasiimti juos į komandą.

Projekte daugiau nei 20 pažįstamų vietų ir įvairių scenų, paimtų iš skirtingų filmo vietų. Žaidimas dažnai grindžiamas žaidėjų sąveika, todėl įdomiausia žaisti su draugais.

 

6. „Corsairs 3. City of Lost Boats“

Platforma: kompiuteris.

„Corsairs“ yra kultinė piratų serija, pažįstama dėl savo plačių galimybių sąveikauti su aplinka. Šioje dalyje yra turtingas siužetas, taip pat didžiulis pasaulis, kuriame jūs galite užsiimti kuom tik norite.

Atlikite įvairias užduotis, kovokite su priešais ir mistiniais monstrais, pasinerkite po vandeniu ieškodami lobio. Dar viena svarbi detalė – galimybė rasti paslaptingą įlanką, kurioje išnyko ne vienas laivas.

Kuriant „Lost Ship“ seriją, joje dalyvavo žaidimo fanatai. Todėl čia atsižvelgiama į žaidėjų interesus.

Deja, skaitmeninėje formoje projekto nėra. Nusipirkti jį galite tik diske.

 

7. „Windward“

Platforma: kompiuteris.

Vaidmenų žaidimas su izometriniu vaizdu, kuriame skirtingo galingumo laivuose reikia plaukioti atsitiktinai sugeneruotu pasauliu. Galite kovoti su piratais, užsiimti prekyba ar tiesiog ieškoti lankytinų vietų – spręsti tik jums.

Jūs rasite miestus, kuriems reikia pagalbos ir išteklių, laivo pagerinimui. Galite atrakinti naujus talentus ir sugebėjimus, kurie padės jums kovoti. Taigi, kuo toliau pajudėsite nuo pradinio taško, tuo sunkiau ir įdomiau bus žaisti.

 

8. „The Secret of Monkey Island: Special Edition“

Platformos: PC, PlayStation 3, Xbox 360.

Sukurtas pagal legendinį „LucasArts“ kvestą, pritaikytas moderniems standartams. Tai žaidimas su nuostabiu humoro jausmu ir įdomiais galvosūkiais, kur neįtikėtinai naivus ir įdomus herojus leidžiasi ieškoti piratų lobio.

Specialiame leidime visos vietovės, simboliai ir objektai nupiešti nauju stiliumi. Kūrėjai perrašė muziką, įgarsino personažus ir taip pat pridėjo užuominų sistemą. Klasikinės versijos gerbėjai turės galimybę bet kuriuo metu nuo naujos grafikos sugrįžti prie senojo dizaino.

„The Secret of Monkey: Special Edition“ yra puiki proga susipažinti su vienu geriausiu vaizdo žaidimu, praeiti likusias serijos dalis, kurias sudaro penki žaidimai.

 

9. „Maelstrom“

Platforma: kompiuteris.

„Maelstrom“ žaidime atsidursite vandenyse, kur pilna kraujo ištroškusių piratų ir mirtinų monstrų. Turėsite pasirinkti vieną iš trijų frakcijų, kurių kiekviena turi unikalių laivų, bei prisijungti į jūros kovas su kitais žaidėjais.

Sunaikinę priešo laivus, gausite aukso, kurį galėsite panaudoti kovojimo jėgos pagerinimui, greitesniam judėjimui, komandos tobulinimui ir apsaugai. Taip pat galėsite samdyti kapitonus, kurie leis jums į laivą pritraukti daugiau žmonių ar padidinti šūvių galingumą.

„Maelstrom“ yra puikus pasirinkimas tiems, kurie domisi karališkojo mūšio žanru, tačiau yra pavargę nuo tradicinių šaulių ir nori kažko naujo.

 

10. „Tropico 2: Pirate Cove“

Platforma: kompiuteris.

Vieno iš populiariausių ekonominių simuliatorių antrą dalį autoriai nusprendė paskirti piratams. Jūs tapsite jų karaliumi, galėsite valdyti salą ir jos gyventojus padaryti laimingus. O tam reikia įvykdyti daug apiplėšimų ir darbų.

Kadangi „Tropico 2“ darbuotojai yra kaliniai, kiekvieną iš jų galima paaukštinti iki piratų bendruomenės. Pagrindinis žaidėjo tikslas – išsaugoti galią, siekiant kalinių laimės ir neleisti jiems atsipalaiduoti ar pabėgti.

Be šių dalykų, žaidime yra scenarijų, kuriuose būtina išgyventi nepalankiomis klimato sąlygomis.

 

11. „The Pirate: Caribbean Hunt“

Platformos: PC, iOS, Android.

Žaidimas su geru siužetu, kuris leidžia jums sėsti prie piratų laivo vairo ir leistis ieškoti nuotykių. Jūs galite dalyvauti didingose jūrų kovose su kontrabandininkais, prekybininkais ir kariuomenės nariais, taip pat pagerinti savo laivą ir patį personažą.

Pasirinkime yra 20 laivų klasių, taigi galima surinkti visą laivyną. Galima statyti pastatus ir vienu metu valdyti kelias bazes. Žaidime yra penkios tautos: jų požiūris į jus priklausys nuo jūsų veiksmų.

 

12. „Ships of Battle Age of Pirates“

Platformos: Android.

Jūs – laivo kapitonas, todėl galite keliauti į tokias vietas kaip Florida, Kuba ir Nassau, bei įveikti daug įvairių užduočių. Pavyzdžiui, nužudyti svarbius nusikaltėlius ir sukurti taiką. Taip pat jūs galite pradėti karą ir net bandyti nugalėti legendinį „Blackbeard“ kapitoną.

Žaidime yra daugiau kaip 20 laivų, kuriuos galima aprūpinti įvairių rūšių šaudmenimis. Be to, projektas pasižymi keliais siužetais, pagrįstas tikromis istorijomis. Dar vienas privalumas – puiki trimatė grafika.

 

13. „Crimson: Steam Pirates“

Platformos: iOS.

Žaidime pasakojama apie pirato Thomas Blood nuotykius. Pavojus jo laukia ne tik jūroje: danguje skraidžioja dirižabliai, kurie nuolat mėgina numesti degančią bombą, o povandeniniai laivai laukia galimybės paleisti mirtiną torpedą.

„Crimson: Steam Pirates“ jungia savyje strategiją ir veiksmus. Jūs turite valdyti ne vieną laivą, bet visą laivyną, kurio kiekvienas narys turi unikalių sugebėjimų.

 

14. „Scurvy Scallywags“

Platformos: iOS.

Įdomus žaismingas, šiek tiek primenantis „Brodvėjaus“ miuziklą. Vienas iš jo autorių yra Ronas Gilbertas, garsus žaidimų dizaineris ir scenaristas, kuris dirbo „Monkey Island“ serijoje.

„Scurvy Scallywags“ žaidime būtina su savo piratu keliauti aplink žaidimo lauką, renkant įvairius daiktus. Kelionės metu galėsite aplankyti džiungles, dykumą ir ledo salas, taip pat kovoti su jūros plėšikais ir baisiais monstrais.

 

15. „Nightmares from the Deep: The Cursed Heart“

Platformos: PC, iOS, Android.

Jei jums patinka galvosūkiai su objektų paieška, tada „Nightmares from the Deep“ jums tikrai patiks. Projekte pasakojama istorija apie muziejaus savininką, kurio dukrą pavogė piratas, pasiklydęs savo jausmuose.

Tai labai gražus aukštos kokybės žaidimas, su daugiau nei 40 kruopščiai nupieštų vietų ir sudėtingais, bet įdomiais mini žaidimais. O jei pabodo ieškoti paslėptų daiktų, galite pažaisti  loginį žaidimą „Mahjongą“.