11 tinklalapių ir programų, kuriose galite klausytis gamtos garsų

2018.10.31

Lietaus, vėjo ir jūros ošimo garsai padės atsipalaiduoti ir pailsėti, arba, priešingai, padės labiau koncentruotis ir produktyviau dirbti savo darbus.

1. „A Soft Murmur“

Patogi svetainė, kuri leidžia kurti garsų miksą. Čia galite rasti lietaus, griaustinio, vėjo ir dūžtančių bangų garsus, paukščių klyksmus ir net televizijos trikdžius. Visa šie garsai lengvai sumaišomi ir gali išsidėstyti bet kokia tvarka. Miksus galima išsaugoti ir jų klausytis pagal nuotaiką. Jei jums tingisi nagrinėti nustatymus, tiesiog įjunkite baltojo triukšmo generatorių – tai taip pat gerai veikia.

Paslauga turi programas skirtas išmaniesiems telefonams, kurie dubliuoja jų funkcionalumą. Taigi praturtintus skambučius lengva visada turėti su savimi.

A Soft Murmur →

2. „Nature Soundmap“

Labai įdomi paslauga, kuri patiks tiems, kurie norėtų, bet kol kas negali apkeliauti viso pasaulio.

Prieš jus atsivers Žemės žemėlapis. Spustelėkite bet kurį tašką, pažymėtą žymekliu, ir įsiklausykite į tos vietos gamtos garsus: vandens tekėjimą iš Airijos slėnių, Afrikos prerijų vabzdžių zvimbėjimą, medžių šlamėjimą Pietų Amerikos džiunglėse ir jūros bangų garsus šaltuose Norvegijos fjorduose.

Įjunkite mėgstamą garsą, užmerkite akis ir pasinerkite į nepamirštamą kelionę.

Nature Soundmap →

3. „Noisli“

Ši svetainė, kaip ir jos programos skirtos „Android“ ir „iOS“ suteikia galimybę užpildyti erdvę lietaus garsu, ugnies traškėjimu, vėjo gūsiais, lapų šlamėjimu ir kitais gamtos garsais.

Internetinis puslapis yra labai stilingas: mielos piktogramos su garso valdymu išdėstytos spalvotame fone. Integruotame blanknote galite užrašyti mintis, kurios kyla klausantis gamtos garsų.

Noisli →

4. „Soundrown“

Dar viena svetainė, kurios išvaizda suteikia ne mažiau malonumo nei skleidžiami garsai. Mygtukai kartu su garso valdikliu leidžia kurti bet kokį lietaus, bangų ar liepsnos, paukščių čiulbėjimo ir kt. derinius. Pagal jūsų pasirinktą muzikinį garsą, taip pat keičiasi ekrano fonas. Lygiagrečiai su gamtos garsais galite paleisti lengvą melancholišką muziką iš „SoundCloud“. 

Soundrown →

5. „Ambient Mixer“

„Ambient Mixer“ sąsaja yra gana paprasta. Bet jūs juk nesiruošiate gilintis į tai, o atėjote čia tam, kad galėtumėt paklausyt gamtos garsų?

Paslaugos fonoteka yra labai turtinga. Yra daugybė garso šablonų, kurie gali būti naudojami atskirai arba juos galima sumiksuoti. Vasaros miško triukšmas, lietaus lašai ir smarki audra, paukščių čiulbėjimas ir laukinių arklių risnojimas.

Be to, svetainėje galite išgirsti ir iš Grifindoro namų sklindančius garsus, ir dainavimą iš Kalėdinių Londono gatvių, kitų neįprastų takelių bei garsų.

Ambient Mixer →

6. „Rainyscope“

„Rainyscope“ leidžia jums pasirinkti metų laiką ir klausytis lietaus ar sniego kritimo melodijų. Galima nustatyti ir tai, kokio pobūdžio bus krituliai: pavasarinio griaustinio, lengvo vasarinio lietaus, nuobodaus rudens lietaus ar žiemos pūgos. Fono kraštovaizdis keisis priklausomai nuo sezono.

Jei pastebėsite, kad garsai įtraukia ir jūs prarandate ryšį su realybe, įjunkite laikmatį, esantį šone. Taigi jūs laiku galėsite nutraukti garsų klausymąsi ir sugrįžti, pavyzdžiui, prie darbo.

Rainyscope →

7. „Jazz And Rain“

Įsivaizduokite, kad jūs pasislėpėte nuo lietaus dušo jaukioje džiazo kavinėje ir geriate kavą, skambant lėtai ir lyrinei muzikai, kuri susilieja su krentančiais lietaus lašais. „Jazz And Rain“ suteikia panašius pojūčius.

Paslauga atkuria atsitiktines džiazo kompozicijas, o lygiagrečiai su jomis galite įjungti lietaus muziką, kontroliuodami jos garsumą. Tuo metu fone keisi gražios nuotraukos, fotografuotos įvairiose planetos vietose.

Jazz And Rain →

8. „Raining.fm“

„Raining.fm“ specializuojasi lietaus keliamo triukšmo muzikoje. Garsas čia sureguliuojamas tik trimis slinkikliais. Vienas reguliuoja lietaus dušo intensyvumą, kiti du – griaustinio dažnumą ir stiprumą. Perjungdami slankiklius, galite sukurti ir lengvą rudens lietų, ir net tikrą tropinį lietų.

Svetainė dekoruota teminėmis skaidrėmis, o nustatymuose yra laikmatis ir garso išjungimo reguliatorius.

Raining.fm →

9. „myNoise“

„MyNoise“ svetainėje yra įvairių garso takelių grupių, kurias galite pasirinkti pagal savo norus. Norite atsidurti niūriame miške, kur leidžiasi saulė, blaškosi vėjas ir ūkauja laikinė pelėda? O gal norėtumėte pajusti japoniško sodo atmosferą, kur vyšnių žiedai lenkia medžių šakas, skamba varpeliai ir raibuliuoja vanduo tvenkinyje? „myNoise“ gali sukurti pačią įvairiausią nuotaiką. 

myNoise →

10. „YouTube“

Kam ieškoti trečiųjų šalių paslaugų, kai „YouTube“ visada atidaryta naršyklėje? Tiesiog užsiprenumeruokite šiuos kanalus, turinčius turtingus gamtos garsų rinkinius ir nuostabius aplinkos garsus:

  • „K-MUSICLIFE“ – japoniška gamtos garsų kolekcija suderinta su „chill“ muzika.
  • „Johnnielawson“ – meninko ir fotografo iš Airijos Johnny Lawson kanalas. Čia surinkti jo lankytinų vietų vaizdai ir garsai.
  • „Relaxing White Noisy“. Be „Relaxing White Noisy“ atpalaiduojančio baltojo triukšmo, šiame kanale galite rasti jūros bangų keliamą triukšmą, miško lietaus garsus ir beprotišką griaustinio dundėjimo garsą.
  • „Austinstrunk“ – kanalas, užpildytas 10 valandų vaizdo įrašais. Čia yra ugnies plevenimo, vėjo ir lietaus garsai bei dar daugiau.
  • „Nature Relaxation Films“ yra gražus fotografo ir vaizdo operatoriaus David Hunting kanalas. Čia girdimi įvairiose pasaulio vietose išgirsti ir pamatyti aplinkos bei gamtos garsai.
  • „RainbirdHD“ – dauguma šio kanalo vaizdo įrašų buvo nufilmuoti Floridoje. Čia galite pamatyti ir išgirsti lietaus, sniego audros ir vėjo garsus, persipinančius su klasikine muzika.

11. „NASA.gov“

Čia sutiksime ir labai neįprastų garsų, kurių gyvai niekas negirdėjo. Tai radijo bangos, užfiksuotos NASA įrenginiais ir paverstos garso įrašais. Būtent tokius garsus skleidžia Jupiterio uraganai, saulės plazmos srovės ir Titano atmosfera.Tiesiog nepamirškite: kartais tai atrodo gana bauginančiai. Matyt, amerikiečių rašytojas Lovecraft kažką numatė, kuomet rašė kosminio siaubo žanro knygas. 

NASA.gov →