Naujo „Xiaomi“ „Mi 4“ maršrutizatoriaus, kuris 4 kartus padidina „Wi-Fi“ greitį, apžvalga

2018.09.07

Tai patvirtino testų rezultatai. Be internetinės prieigos šiandien gyventi būtų sunku.

 Tam didelę svarbą teikia ne tik interneto prieinamumas, bet ir jo kokybė. Jei puslapiai lėtai įkeliami ir ryšys nuolat trūkinėja, tai tiesiog sukelia nepatogumų.

Kodėl bevielis internetas kartais sulėtėja?

„Wi-Fi“ tinklo greitis priklauso nuo daugelio skirtingų veiksnių. Tai siųstuvo galia, vietos buvimo vieta ir signalo skleidimo kliūtys. Tačiau kartais didžiausią įtaką daro kitų įrenginių ir tinklų trukdžiai.

Belaidžiuose tinkluose naudojamos dvi dažnių juostos – 2,4 ir 5 GHz, dauguma įrenginių veikia būtent pirmojoje. Dėl to įrenginiai trukdo vienas kitam ir duomenų perdavimo greitis sumažėja.

 

 

Kartais problemą galite išspręsti tiesiog perrenkant kanalus. Tačiau šis metodas ne visada padeda, nes laisvų kanalų gali tiesiog nelikti. Ir tada yra tik viena galimybė – perėjimas prie 5 GHz dažnių juostos, kuri vis dar naudojama labai retai.Tačiau tam reikės naujo modernaus maršrutizatoriaus.

Kodėl būtent „Mi 4“ maršrutizatorius

 

Mes nebandysime jūsų nustebinti, išvardindami visas technines specifikacijas ir palaikomus standartus. Daugeliui paprastų vartotojų tai yra visiškai nereikalinga. Pakanka pasakyti, kad tai naujas modelis, kuris atsirado šį pavasarį. Taigi, jis palaiko naujas technologijas. 

 

Be to, „Mi WiFi 4“, kaip ir visi „Xiaomi“ gaminiai, atrodo puikiai. Tai gražus, nedidelis, balto plastiko prietaisas, kuris puikiai atrodys bet kurioje aplinkoje. 

 

Vienintelis trūkumas yra tai, kad trūksta sieninio tvirtinimo. Tačiau, jei tai yra labai būtina, tikrai nebus sunku padaryti keletą skylių ventiliacijos grotelėse ant galinio dangtelio. 

 

Dar viena teigiama įrenginio savybė yra puikus prietaiso kainos ir kokybės santykis. Žinoma, rasti galingesnį maršrutizatorių nėra sudėtinga, tačiau tai kainuos daug daugiau. Galite pabandyti sutaupyti, pirkdami pigesnį prietaisą, bet tada turėsite apsiriboti kokiu nors nežinomu kiniečių gamybos aparatu.

Kaip pajungti naują maršrutizatorių

Tai labai paprasta. Pirmiausia prijunkite įrenginį prie tinklo ir tada įstatykite savo paslaugų tiekėjo kabelį į mėlynai pažymėtą jungtį.

 

Po to turėtumėte savo išmaniajame telefone įdiegti specialią „Mi Wi-Fi“ programą. Be to, turite įvesti savo paskyros informaciją į „Mi“ paslaugas arba sukurti naują naudotoją. Daugeliu atvejų maršrutizatoriaus nustatymai yra įdiegiami automatiškai. Jums tik reikia nustatyti tinklo pavadinimą ir slaptažodį, tada įvesti šiuos duomenis visuose prijungtuose įrenginiuose. 

 

Jei turite rankiniu būdu įvesti savo interneto paslaugų tiekėjo pateiktus duomenis, tuomet turėsite prisijungti prie maršrutizatoriaus per žiniatinklio sąsają. Norėdami tai padaryti, įveskite 192.168.31.1 naršyklės adreso juostoje ir spustelėkite „Enter“. Prieš jus atsidarys maršrutizatoriaus valdymo skydas, kur galėsite atlikti visus reikalingus nustatymus. 

 

Taip, „Xiaomi“ maršrutizatoriaus „Mi 4“ žiniatinklio sąsaja yra prieinama tik kinų kalba, tačiau patyręs specialistas supranta, kad jį įdiegti nėra sunku. Tikimės, kad greitai pasirodys ir tarptautinė versija su lokalizacija skirtingoms šalims.

Išvados

„Mi 4“ bandymų rezultatai viršijo visus mūsų lūkesčius.

Visi įrenginiai, prijungti prie 5 GHz tinklo, parodė daugiau nei keturis kartus spartesnį duomenų perdavimą. Testuojant su pradiniu maršrutizatoriumi atsisiuntimo greitis buvo apie 15-20 Mbit / s, o po maršrutizatoriaus pakeitimo į „M4“ jis viršijo 80 Mbit / s.

Kalbant apie pasenusius įrenginius, jie prijungiami prie antrojo tinklo nuo „Mi 4“ iki 2,4 GHz. Šiuo atveju greičio padidėjimas nebuvo toks įspūdingas, tačiau vis tiek pastebimas. Ir svarbiausia – ryšys tapo stabilesnis, be gedimų ir trūkinėjimų, esant net didžiausioms apkrovoms. 

Jei norite pagerinti belaidžio tinklo kokybę savo bute,  „Xiaomi Mi Router 4“ yra puikus sprendimas. Jis yra šiuolaikinės išvaizdos, stabiliai veikia ir kainuoja tik 32 € .