„Chrome“ naršyklė netrukus radikaliai pakeis savo išvaizdą

2018.07.11

Mes papasakosime kaip atnaujinti naršyklės dizainą. Pirmoji stabili „Chrome“ naršyklės versija buvo išleista 2008 m. gruodžio mėn.

Praėjo dešimt metų, tačiau programos išvaizda nepasikeitė. Visi tie patys kampiniai skirtukai, adreso eilutė ir mygtukai įrankių juostoje. Kažkiek pabodęs dizainas.

Šių metų balandžio mėnesį „Google“ pranešė apie didžiulius naršyklės išvaizdos pasikeitimus. Ji turėtų tapti šiuolaikiškesnė ir patogesnė, taip pat visiškai atitikti „Material 2“ UI direktyvų reikalavimus, pagal kuriuos dabar yra įformintos visos bendrovės paslaugos. 

Skirtukai tapo stačiakampiai, adreso juostos linija yra suapvalinta, o atstumas tarp įrankių juostos mygtukų yra didesnis, kad būtų lengviau naudotis įrenginiuose su jutikliniu ekranu. Taip pat buvo šiek tiek pakeista nustatymų išvaizda, atsisiuntimų ir kitų paslaugų puslapių istorija.

Dabar galite išbandyti naują „Google Chrome“ naršyklės dizainą. Norint tai padaryti, tiesiog reikia įdiegti bandomąją naršyklės versiją. „Mac“ naudotojams eksperimentų nustatymų skiltyje reikės aktyvuoti „Material 2“ sąsają, o visose kitose platformose nauja tema naudojama pagal nutylėjimą.

Klolkas yra tik bandomoji naršyklės versija, netrukus turėtų pasirodyti ir pilna versija. Asmeniškai man labai patinka naujoji „Google Chrome“ išvaizda. O jums?