„Xiaomi Mi MIX 2“ apžvalga

2018.04.26

Populiariausio Kinijos gamintojo išmanusis telefonas žavi savo išvaizda. Kaip jis veikia ir kas su juo negerai – bandysime jums paaiškinti.

„Xiaomi Mi MIX 2“ – antros kartos „Mi MiX“ serijos išmanusis telefonas. Ši serija išsiskiria savo novatorišku dizainu. Būtent nuo šios linijos 2016 m. spalio mėn. buvo pradėta ir toliau tęsiama bendra mados tendencija, kuri pasireiškia tuo, kad ekranas užima maksimalų priekinio skydelio plotą.

„Xiaomi Mi MIX 2“ yra dar labiau patobulintas nei pirmasis „Mi MiX“: rėmelis yra plonesnis, apatinė juostelė taip pat užima mažesnę telefono ekrano dalį. 2017 m. rugpjūčio mėn. išmanusis telefonas tapo IDEA projektavimo konkurso aukso medalio laimėtoju, o spalio mėn. buvo įtrauktas į Helsinkio dizaino muziejaus kolekciją. Tai vienas išvaizdžiausių išmaniųjų visoje rinkoje. Telefono vidus yra galingas, tačiau kaina yra demokratiška ir gana priimtina.

Charakteristikos

Korpusas

Aliuminis, keramika

Ekranas

5,99 colio, IPS FHD + (2160 × 1080 taškų), Corning Gorilla Glass 4

Platforma, 

Procesorius „Qualcomm Snapdragon 835“ (MSM8998), grafinis greitintuvas „Adreno 540“

Operatyvi atmintis

6 GB, LPDDR4X

Įmontuota atmintis

64/128/256 GB, UFS 2.1

Fotoaparatai

Pagrindinis yra 12 MP, Sony IMX386; priekinis – 5 megapikselių

Ryšiai

2 "nanoSIM" lizdai; 
2G: GSM 850/900/1 800/1 900; 
CDMA BC0, BC1, BC6, BC10; 
3G: WCDMA 1/2/3/4/5/6/8/19/19; 
CDMA EVDO, BC0, BC1, BC6, BC10; 
TD-SCDMA 34/39; 
4G TD-LTE 34/38/39/40/41; 
FDD-LTE: Band 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/27/28/29/30; 
B41 palaiko 2 496-2 690 MHz; 
LTE B41 technologija su 4 antenomis, palaikymas 4 × 4 MIMO

Belaidės sąsajos

2 × 2 MIMO, Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac, 2.4 Hz / 5 Hz; Bluetooth 5, GPS / GLONASS / 

Išsiplėtimo lizdai

USB tipo C

Jutikliai

Akcelerometras, ultragarsinis artumo jutiklis, šviesos jutiklis, giroskopas, kompasas, pirštų atspaudų skaitytuvas, barometras, „Hall“ sensorius

Operacinė sistema

„Android 7.1.1 + MIUI“ 9.1.2

Akumuliatorius

3 400 mAh; greitas įkrovimas 3.0, 9V / 2A

Matmenys

151,8 × 75,5 × 7,7 mm

Svoris

185 g

 

Dizainas, medžiagos ir ergonomika

Savo išvaizda ir vidumi „Xiaomi Mi MIX 2“ pretenduoja į pirmaujančias gretas. Aliuminis, kuris naudojamas aviacijoje, spindinčia keramika padengta nugarėlė, auksinis 18 karatų kameros objektyvo apvadas – elegantiškas, blizgus grožis! Jei jūs mėgstate ryškius dalykus, jums tikrai patiks „Xiaomi Mi MIX 2“.

Tačiau žvelgiant praktiškumo požiūriu yra niuansų. Pirma, prietaisas labai blizgus, todėl yra teplus, vos tik paėmus į rankas lieka ryškūs matomi pirštų antspaudai tiek ekrano, tiek nugarėlės pusėje. Antra, įrenginys yra labai slidus. Slidus tiek, kad juo galima patikrinti paviršiaus nuolydžio lygį: padėkite „Xiaomi Mi MIX 2“ ant stalo ir, jei jis lėtai slenka į šoną ir nukrenta, tai rodo, kad yra šioks toks nelygumas nuo horizonto linijos. Trečia, jis neturi apsaugos nuo dulkių bei drėgmės, kaip brangūs „Apple“, „Samsung“, „LG“ išmanieji telefonai.

„Xiaomi Mi MIX 2“ sunkus, sveria 185 g. Matmenys yra tokie patys kaip ir 5,5 colių išmaniųjų telefonų su įprastiniu ekranu, todėl jį yra patogu laikyti rankoje.

„Xiaomi Mi MIX 2“ neturi 3,5 mm garso lizdo, taigi, jei turite standartines ausines su kištuku, turėsite prijungti jas prie USB tipo C prievado, kuris yra komplekte su adapteriu. Visa ši konstrukcija iš tikro nėra labai patogi ir atrodo gana sudėtinga. Žiemą tai galima toleruoti, kai išmanusis telefonas būna kailinių ar striukės viršutinėje kišenėje, tačiau vasarą, kai jis dedamas į džinsų kišenę, adapterio naudojimas sukels nepatogumų.

Atkreipkite dėmesį, kad „Xiaomi“ išleido ausines su „USB Type-C“ jungtimi, todėl galite jas nusipirkti ir naudoti savo išmaniajame telefone.

Ekranas

Pagrindinis serijos „Mi MiX“ estetinis grožis – ekranas, kuris užima beveik visą priekinio skydelio plokštumą, palikdamas apie 1 mm šonines juosteles. „Mi MiX 2“ ekranas turi 18: 9 formatą, ir yra suapvalintais kampais – taigi jis atrodo gražiai ir traukiančiai akį.

Įrenginys turi ryškų aukštos raiškos 5,99 colių ekraną su „Full HD +“ (2 180 × 1,080 pikselių) rezoliucija, tačiau kokia tiksli matrica – gamintojas tyli. Akivaizdu tiek, kad tai yra LCD, o ne OLED. Ryškumas, kontrastas, spalvų perdavimas – aukščiausio lygio. Nustatymuose galite įjungti skaitymo režimą, kuris filtruoja mėlyną šviesą, keičia atspalvį ir kontrastą.

Našumas

„Xiaomi“ išmaniųjų telefonų skaičiavimui ir grafikos ištekliams niekas niekada neturėjo jokių priekaištų. Įmonė naudoja tikrai produktyvius komponentus, todėl jos gaminiai sulaužo visus standartus.

„Xiaomi Mi MIX 2“ nėra išimtis. Jis turi 10-nanometrų „Qualcomm Snapdragon 835“ „čipsetą“ su 8 branduoliais ir 6 GB RAM „LPDDR4X“. „AnTuTu“ testuose nuolat surenka 171-174 tūkst. taškų, o „Sling Shot Extreme“ iš „3DMark“ teste surinko 3.738 taškų. Žaidimai ar bet kokios programos veikia greitai, be priekaištų. Prietaisas tampa šiek tiek šiltas dirbdamas net ir su rimtomis apkrovomis, taigi prie bet kokių apkrovų rezultatas išlieka stabilus. 

Kaip ir bet kuris kitas išmanusis telefonas, „Xiaomi Mi MIX 2“ yra pakankamai galingas, tad jo savininkas kelerius metus neturėtų jaudintis dėl jo našumo.

Vidinės atminties kiekis gali būti 64, 128 arba 256 GB. Tai yra gana daug, todėl nelabai aktualu tai, kad telefonas neturi „microSD“ kortelių palaikymo.

Fotoaparatas

Nors „Xiaomi Mi MIX 2“ yra geriausias modelis, gamintojas čia įdiegė įprastas monokameras: vieną – galinėje telefono dalyje ir vieną priekyje.

Pagrindinei kamerai pasirinktas 12 megapikselių foto modulis „Sony IMX386“. Jo optika su diafragma f / 1,8, 1,25 mikrono taškais, keturių ašių optinė stabilizacija, fazės automatinis fokusavimas. Tačiau „IMX386“ yra vidutinio lygio modulis. Jį galima rasti, pavyzdžiui, praėjusių metų vidutiniame „Honor 6X“ išmaniajame telefone. Kodėl „Xiaomi“ naudoja šį sprendimą aukščiausios klasės išmaniajam telefonui? Mes manome, kad tai dėl to, jog nori sutaupyti ir kartu parduoti užsigulėjusius modulius.

Žinoma, su tokia kamera „Xiaomi Mi MIX 2“ nėra lyginamas su „Apple“, „Samsung“ ar „LG“ išmaniaisiais, net ir praėjusių metų modeliais. Ir vis dėlto, kuom pasižymi šis išmanusis telefonas? 

Fotoaparatas veikia greitai, automatinis fokusavimas yra tikslus, bet lėtas. Vaizdo stabilizatorius leidžia ištraukus iš kišenės išmanųjį telefoną nedelsiant nufotografuoti. Vaizdo režime stabilizatorius taip pat veikia gerai.

Dinaminis diapazonas nesuteikia pageidaujamo rezultato: problema su tamsiais tonais. Sumažinus šviesos kiekį, triukšmo lygis smarkiai padidėja, ir kartais tam pakanka tik debesuoto oro, kad nuotraukos prarastų kokybę. Išmanusis telefonas naudoja radikalaus triukšmo mažinimą, kuris beprotiškai naikina detales, linijas paverčia dėmėmis.

Priekinė 5 megapikselių kamera gali būti vadinama įprasta, jei ne jos vieta. Jei 99,9% išmaniųjų telefonų ji yra ekrano viršuje, tai „Xioami Mi MIX 2“ kamera yra apatiniame dešiniajame kampe, o tai leidžia padaryti plonus ne tik šoninius rėmus, bet ir viršutinius.

Iš to kyla dvi problemos. Pirma, laikydami išmanųjį telefoną dešinėje rankoje, jūs uždengiate fotoaparatą savo delnu – reikia prisitaikyti, kad to nepadarytumėte. Bet kaip? Antra, asmenukių ir vaizdo skambučių metu visada turėsite žiūrėti kur nors į viršų. Taip, asmenukes fotografuoti nelabai patogu, taigi praktiškumo nėra, tik dizaino atžvilgiu apačioje esanti kamera atrodo puikiai.

Ryšiai

„Xiaomi Mi MIX 2“ palaiko 43 mobiliojo ryšio juostas ir nepaliks tavęs be ryšio ir greito interneto Rusijoje, Kinijoje, Europoje ar JAV. Galite naudoti dvi SIM korteles.

„Wi-Fi“ tinklų palaikymas taip pat yra pilnas: 802.11a / b / g / n / ac protokolai, 2.4 ir 5 GHz juostos. Galite vienu metu priimti „Wi-Fi“ ir juo dalintis.

„Xiaomi Mi MIX 2“ yra vienas iš nedaugelio išmaniųjų telefonų, kurie palaiko naujausią „Bluetooth 5.0“. Palyginti su 4.2 versija, „Bluetooth 5.0“ diapazonas padidėjo keturis kartus, greitis – du, pralaidumas – aštuonis kartus. Paprastai žmogus, kuris naudoja „Bluetooth“ ryšį tam, kad bendrauti išmaniaisiais telefonais su ausinėmis, pažangiaisiais laikrodžiais ir tinkamumo priedais, o vakare, galbūt su belaide akustika, tokių technologijų nenaudoja. Tačiau „Bluetooth 5" yra geras ateities rezervas, kai pasirodys daugiau suderinamų prietaisų ir galbūt, daugiau naudotojų scenarijų.

Yra išmaniajame „Xiaomi Mi MIX 2“ ir NFC modulis. „Android Pay“ programoje galite naudoti išmanųjį telefoną plastikinės kortelės emuliacijos režimu bekontaktiniam mokėjimui, taip pat galite įrašyti duomenis į NFC žymas ir transporto korteles.

GPS, GLONASS ir BeiDou signalų palydoviniai imtuvai veikia be priekaištų.

Saugumas

Čia viskas labai paprasta. Pirštų atspaudų skaitytuvas yra nugarinėje dalyje už fotoaparato. Jis veikia greitai ir visiškai tiksliai, naudojamas išmaniojo telefono atrakinimui ir „Android Pay“ programoje autentiškumui patvirtinti.

Programinė įranga

„Xiaomi Mi MIX 2“ veikia „Android 7.1.1 Nougat“ operacinės sistemos pagrindu ir turi firminę sąsają „MIUI 9.1.2“. Sąsaja, kaip ir visuose kinų išmaniuosiuose telefonuose, yra paprasta, panaši į „iOS“. Tačiau joje yra daug įdomių funkcijų.

Pats geriausias dalykas yra galimybė sukurti antrąją darbo erdvę – darbalaukį. Tiesą sakant, savo išmaniajame telefone gaunate dar vieną sistemą su kitomis paskyromis, nustatymais, programomis. Priėjimas prieantrosios sistemos gali būti apsaugotas slaptažodžiu ir pirštų atspaudu.

Veikimo laikas

Nors „Xiaomi Mi MIX 2“ turi energiją taupantį procesorių, tačiau naudojantis telefone viskuom po truputį ilgiau nei vienos dienos jis neatlaikys. Šio 5,99 colio išmaniojo telefono baterijos talpa yra 3400 mAh. Yra greito įkrovimo „Quick Charge 3.0“ technologija, tačiau ji veikia tik su 9V / 2A maitinimo adapteriu. Nuo 0 iki 100% išmanusis telefonas pakraunamas greičiau nei per 2 valandas.

Rezultatas

„Xiaomi Mi MIX 2“ tiks tiems, kurie nori produktyvaus berėmio dideliu ekranu išmanaus telefono, sukurto pagal naujausias technologijas, tačiau nenori permokėti. Šiuo požiūriu „Xiaomi Mi MIX 2“ neturi konkurentų: „Qualcomm Snapdragon 835“ ir ekranas toks, kaip sumontuotas tik „LG V30“ įrenginyje, kuris kainuos kosminius pinigus, ir „OnePlus 5T“, kurio pas mus dar nėra.

Tačiau, jei fotoaparatas yra jums svarbus ir aktualu aukštos kokybės nuotraukos, išmanusis „Xiaomi Mi MIX 2“ visiškai netiks. Čia gamintojas sutaupė, nuspręsdamas, kad galima palikti ir praeitų metų vidutinio lygio jutiklį.

Oficialioje parduotuvėje „Xiaomi“ telefoną galima įsigyti nuo 465 €, priklausomai nuo vidinės atminties.