Greitu metu „Facebook“ leis naudoti „Face ID“ ir „Touch ID“, kad atidaryti „Messenger“ programėlę

2020.06.15

Mūsų privatumas tapo vienu svarbiausių veiksnių gyvenime. Nesvarbu, ar norime apsaugoti savo tapatybę, duomenis, jautrią informaciją, pokalbius ar žmones, su kuriais bendraujame, kiekvienas turi teisę būti privačiu ir mūsų privatumas yra labai svarbus šiuolaikiniame pasaulyje.

„Facebook Messenger“ greitu metu leis apsaugoti programėlę su „Face ID“ ir „Touch ID“.

„Facebook Messenger“ programėlė „iOS“ prietaisuose greitu metu leis apsaugoti žinutes. Remiantis naujausiais pranešimais, „Facebook“ šiuo metu siekia realizuoti nustatymą, kuris vartotojams leis programėlę apsaugoti su „Face ID“ arba „Touch ID“.

Galimybė savo žinutes atrakinti su „Face ID“ arba „Touch ID“ turėtų suteikti panašią patirtį, kuri šiuo metu egzistuoja „WhatsApp“ programėlėje. Žinant tai, kad ji irgi priklauso „Facebook“, tai neturėtų būti kažkokia staigmena.

Vartotojai galės rinktis, ar šios autentifikacijos reikės visada, ar tik po tam tikro laiko, kuris gali svyruoti nuo vienos minutės iki valandos. Vis dėlto verta paminėti, kad kol kas funkcija negalės apsaugoti individualių pokalbių. Nepaisant to, ši funkcija vis vien prideda papildomą saugumo sluoksnį „Facebook Messenger“ programėlei.

„Facebook“ šiuo metu testuoja šią funkciją su nedidele dalimi „iOS“ vartotojų. Vis dėlto „Facebook“ ateityje auditoriją praplės. „Facebook“ nori vartotojams suteikti daugiau kontrolės apsaugant savo privačias žinutes.

Remiantis „9to5Mac“ pranešimu naujasis nustatymas turėtų atrodyti šitaip:

Kol kas nėra aišku, kada tiksliai „Facebook“ planuoja išleisti šią funkciją „iOS“ prietaisams. Vis dėlto žinant, kad kompanija ją vis dar testuoja ir nori įsitikinti, kad funkcija veiks tinkamai, galima manyti, jog jos sulauksime po poros ar keturių savaičių.