„PlayStation 5“ pristatymas planuojamas birželio 11 dieną

2020.06.09

„Sony“ oficialiai patvirtino, kad „PlayStation 5“ pristatymas bus organizuojamas birželio 11 dieną. Iš pradžių „PlayStation 5“ pristatymo renginys buvo planuojamas birželio 4 dieną, tačiau „Sony“ nusprendė jį atidėti dėl dabartinės socialinės įtampos Jungtinėse Valstijose.

Vis dėlto „PlayStation“ platformos gamintojai nusprendė, kad pristatymas bus atidėtas lygiai vienai savaitei. Taigi, naujoji konsolė bus pristatyta birželio 11 dieną, 23:00 Lietuvos laiku. Reklaminį plakatą iš pradžių aptiko keli „Twitch“ vartotojai, o dabar informaciją patvirtino ir patys „Sony“ atstovai.

Visi tikisi pamatyti galutinį naujos kartos „PlayStation“ konsolės dizainą. „Microsoft“ jau prieš kelis mėnesius pasidalino „Xbox Series X“ dizainu, todėl „PlayStation“ fanai nekantrauja pamatyti, kaip atrodys „PlayStation 5“. Anksčiau internete buvo paviešintas pirmasis konsolės prototipas, tačiau galutinis variantas gali atrodyti visiškai kitaip. Tą patvirtina ankstesnės „Sony“ konsolės.

Remiantis „GamesBeat“ ir keliais kitais šaltiniais, prezentacijos metu turėtų būti pristatyta daug „PlayStation 5“ žaidimų. Manoma, kad jų pristatymas truks bent valandą. Remiantis naujausiais gandais, tikimasi, kad bus pristatyta ilgai laukta „Guerrilla“ gamybos „Horizon Zero Dawn“ antroji dalis. Kadangi pirmoji žaidimo dalis pasirodė 2017 metų kovo mėnesio pradžioje, žaidimų gamintojai iš Olandijos turi pakankamai laiko iki 2021 metų, o gal net ir iki šių metų pabaigos, kad pristatytų pirmosios dalies tęsinį.

Taip pat „PlayStation 5“ pristatymo metu galime sulaukti „Resident Evil“ frančizės papildymo – „Resident Evil 8“. Labai tikėtina, kad sulauksime gandais apipinto „Demon's Souls“ perdirbinio, prie kurio galimai prisidėjo „Blueprint Studio“. Ta pati žaidimų studija sukūrė ir „Shadow Of The Colossus“ perdirbinį „PlayStation 4“ platformai. Gali būti pristatytas ir „Godfall“ žaidimas.