Su „iOS 13.5“ telefono atrakinimas dėvint kaukę taps lengvesnis

2020.05.01

 

„Apple“ išleido trečią „iOS 13.5“ beta versiją. Kompanija atliko mažą, tačiau naudingą pakeitimą, kuris „iPhone“ vartotojams leis greičiau atrakinti telefoną su „Face ID“, kai šie dėvi kaukę.

Naujojoje „iOS 13.5“ beta versijoje bet kuris „iPhone“ modelis gali automatiškai aptikti, kada vartotojas dėvi kaukę ir iškart parodyti slaptažodžio vedimo ekraną. Taigi, vartotojai galės greičiau suvesti slaptažodį ir atrakinti telefoną. Vartotojams tereikės perbraukti ekraną į viršų ir „Face ID“ funkcija atvers slaptažodžio vedimo langą. Dabar „iPhone“ savininkams reikia laukti, kol „Face ID“ praneš autentifikavimo klaidą ir tik tada jie gali vesti slaptažodį.

Žinoma, slaptažodžio vedimas nėra toks patogus kaip atrakinimas su „Face ID“. „Apple“ dar nesukūrė galimybės, kuri leistų vartotojams šiek tiek rizikuoti telefono saugumu tam, kad prietaisas būtų atrakintas dėvint kaukę. Abejotina, kad „Apple“ pristatys tokią funkciją, kadangi kaukės dengia didžiąją dalį veido, todėl autentifikavimo metodas taptų nesaugus.

Tokiais atvejais vartotojai su „Touch ID“ funkcija yra sėkmingesni, kadangi jiems pakanka uždėti savo pirštą ant „home“ mygtuko, kad telefonas atsirakintų. Be abejo, kai kurie žmonės dėl saugumo dėvi pirštines, todėl nėra tokio autentifikacijos metodo, kuris tiktų visiems atvejams.

„Apple“ jau kurį laiką testavo „iOS 13.4.5“ ir išleido dvi beta versijas.  Po to, kai „Google“ ir „Apple“ anonsavo koronaviruso kontaktų paieškos sistemą, „Apple“ turėjo atnaujinti savo „iOS“ SDK, kad programuotojams būtų suteikti visi įrankiai dirbti su programėlėmis. Dėl SDK atnaujinimo „Apple“ ir pakeitė „iOS“ versijos numerį į 13.5 vietoje 13.4.5.

Kol kas „Apple“ išleido „iOS 13.5“ beta versiją programuotojams kartu su „Xcode 11.5“. Vieša „iOS 13.5“ beta versija turėtų pasirodyti po kelių dienų, o viešas leidinys – po poros savaičių