Ką daryti sugedus kompiuteriui, kad visiškai jį pribaigti

2020.03.25

Šis straipsnis parašytas humoro forma. Norint suprasti jo moralę, būtinai perskaitykite jį iki galo. 

Ekrane matoma klaida, kompiuteris nereaguoja. Mes papasakosime, kaip esamą situaciją privesti prie visiško žlugimo.

1. Spaudinėkite pelę kaip galite greičiau ir dažniau

  • Privalumai: jūs pramankštinsite savo rodomąjį pirštą.
  • Minusai: jūs greitai pavargsite ir pasiduosite.

Sklinda gandai, kad langas su klaida išnyks, jei spustelėsite jį tiksliai 100 kartų per minutę. Tačiau nepersistenkite – vienas papildomas paspaudimas, ir ekranas vėl gali tapti mėlynas. Tada jame nebus matyti pelės rodyklės, taps neaišku, kur spragtelėti ir kas aplamai vyksta.

2. Neskaitykite tekste klaidos, skaitykite knygas

  • Privalumai: jūs tampate labiau išsilavinę.
  • Trūkumai: kompiuteris vis dar neveikia.

Languose su klaidomis paprastai kažkas rašoma. Neverta į tai gilintis – tai ne pats įdomiausias skaitymas. Jei nežinote, ką galite skaityti, paimkite populiarią mokslinę literatūrą ar tokią knygą, kuri jums patinka ir pasinėrę į skaitymą pamiršite apie klaidą kompiuterio ekrane.

3. Kruopščiai praskalaukite visas kompiuterio dalis

  • Privalumai: jis bus švarus ir maloniai kvepės.
  • Trūkumai: jis visiškai nustos veikti.

Namų purvas yra kompiuterinių technologijų priešas. Jei jūs numetėte nešiojamą kompiuterį ir ekrane pasirodė juoda juosta, pabandykite ją nuplauti šiltu vandeniu su levandų muilu. Jei ilgai neplovėte namie grindų, geriau naudokite antibakterinį skystį.

4. Pasikalbėkite su „pakibusiu“ kompiuteriu

  • Privalumai: galėsite išlieti garą.
  • Minusai: jūs kalbatės su kompiuteriu.

Pirmiausia, griežtai nubauskite kompiuterį: pasakykite, kad jis yra nedėkingas ir neteisėtai užima vietą jūsų gyvenime. Jei jūs stipriai nervinatės ir esate pasiruošę puolimui, trenkite per nugarinį skydelį, kad monitoriuje nepaliktumėte kovos pėdsakų.Susigėskit. Palieskite kompiuterį ir pasakykite, kad jums jis patinka labiau nei planšetinis kompiuteris.

5. Tiesiog nusiųskite 20 € į numerį iš reklamjuostės

  • Privalumai: jūs ne godus.
  • Trūkumai: jūs išleidote 20 €.

Jei darbalaukyje pasirodys pranešimas su pikantišku turiniu, pažiūrėkite į tai atidžiai. Žinoma, ne į pikantiškus vaizdus, bet į šalia esantį tekstą. Paprastai ten jau yra pateikti visi nurodymai, kaip atsikratyti reklamjuostės. Atlikite juos nemąstydami.

6. Suraskite kuo daugiau antivirusų ir amuletų

  • Privalumai: pas jus antivirusų daugiau nei pas kitus .
  • Trūkumai: kur gauti amuletų?

Siekiant išvengti virusų ir banerių užpuolimo, padidinkite apsaugos lygį. Įdiekite visus nemokamus antivirusus, kuriuos rasite internete. Pradėkite jų diegimą tuo pačiu metu. Prie kompiuterio, padėkite amuletus, kurie garantuoja sėkmę.

7. Kreipkitės pagalbos į draugą

  • Privalumai: susitiksite su draugu.
  • Trūkumai: jūs kartu pavakarojote ir nieko nesutaisėte.

Kai jau niekas nepadeda, o pats kompiuteris nenori išspręsti savo problemų, skambinkite buvusiam klasiokui Jonui. 9 klasėje jis turėjo tvirtą dešimtuką kompiuterinių technologijų srityje. Kai klasiokas ateis, praleiskite vakarą geroje draugijoje prisimindami mokyklinius laikus.

8. Palaukite, kol viskas savaime susitvarkys

  • Privalumai: vis dar tikite stebuklais.
  • Trūkumai: esate suaugęs.

Kompiuterių gedimas yra kaip sloga. Galbūt viskas praeis per savaitę. Leiskite kompiuteriui likti vienumoje su savo problema ir išsiaiškinti pačiam. O likusiu laisvu laiku jūs galėsite piešti vienaragius ir svajoti.


Yra daugybė kitų būdų, kaip priartinti technologijas prie beprotybės. Bet geriau to nedarykite. Bandydami savarankiškai taisyti kompiuterį, galite dar labiau jam pakenkti, sugadinti svarbius dokumentus ar panaikinti mėgstamas nuotraukas. Būtinai nedelsdami kreipkitės į specialistus, kol neprivedėte įrangos prie katastrofinės situacijos.

Sugedo.lt“ yra profesionalių meistrų taisykla, kurioje jums pataisys kompiuterį, telefoną,  televizorių, kavos aparatą, fotoaparatą, gps navigaciją, ar planšetę.