„YouTube“ 16-oje valstybių pristatys specialų sektorių koronaviruso naujienoms

2020.03.20

Šiuo metu pasaulyje didžiausias dėmesys skiriamas koronaviruso epidemijai. Nėra lengva žinoti visas naujienas apie vykstančią pandemiją, todėl „YouTube“ ruošia specialų sektorių, skirtą tik naujienoms apie virusą.

 Šios naujienos buvo aptiktos YouTubeInsider „Twitter“ paskyroje.

Specialus vaizdo įrašų apie koronavirusą sektorius visų pirma bus pristatytas 16-oje valstybių. Vėliau „YouTube“ planuoja šią naujovę įgalinti visame pasaulyje. Remiantis paviešinta nuotrauka, šį sektorių sudarys naujienos ir atnaujinimai iš patikimų šaltinių. Naujas sektorius atsiras pagrindiniame „YouTube“ puslapyje. Panašu, kad ši funkcija jau pasiekė vartotojus iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų ir Kanados.

Naujovė ne tik suteiks žmonėms naujienas apie virusą, tačiau ir padės kovoti prieš plintančius netikrus pranešimus. Kai kurie individai pasinaudoja vykstančia pandemija dėl savų negarbingų interesų. Neseniai buvo atrasta, jog trečios šalies programėlėje, kuri neva rodo realaus laiko viruso statistikas, buvo slepiamos išpirkos reikalaujančios programos.

„Google Maps“ vartotojus ragina paskambinti savo daktarui prieš vykstant į ligoninę.

Kadangi patvirtintų koronaviruso atvejų yra labai daug, medicinos sistema patiria daug įtampos. Medicinos institucijoms dabar mažiausiai reikia pacientų, kurie mano esantys užsikrėtę, kadangi ribotų resursų kiekis taps dar mažesnis. Dėl šios priežasties „Google Maps“ parodo žinutę tiems, kurie programėlėje ieško vietinių medicinos centrų. Manoma, kad tai sumažins žmonių, nepasižyminčių viruso simptomais, srautą daktarų ofisuose.