„Oppo“ patentavo telefoną su rašikliu, kuriuo galima skambinti ir atsakyti į skambučius

2020.02.10

 

Tokie Kinijos gamintojai kaip „Oppo“, „Vivo“ ir „Xiaomi“ niekada nebijojo eksperimentuoti su drąsiais dizaino pasirinkimais. Dėl šios priežasties sulaukėme pirmojo telefono pasaulyje su iššokančios kameros mechanizmu – „Vivo Nex“.

 Naujausiame „Oppo“ patente galima matyti kompanijos telefono su rašikliu viziją.

 

„Letsgodigital“ pastebėjo patentą, kuriame matomas telefonas su unikaliu rašikliu. Įdomu, kad beveik dešimties metų senumo technologija ir vėl tapo madinga. Niekas be „Samsung“ neskyrė daug apmąstymų telefono su rašikliu realizavimui. Šiemet pasirodė du tokio dizaino telefonai – „Galaxy Note 10 Lite“ bei „Moto G Stylus“.

Priešingai nei minėtieji telefonai, „Oppo“ pasirodysiantis prietaisas veikiausiai neturės duobelės rašikliui laikyti. Remiantis patentu, rašiklį bus galima naudoti kaip dar vieną mikrofoną, kuriuo bus atliekami ir priimami skambučiai. Rašiklis turės bateriją ir prie telefono bus prijungiamas su „Bluetooth LE“, visai kaip ir „Galaxy Note 10“ rašiklis. Panašu, kad šis rašiklis bus ženkliai didesnis už bet kokį kitą, matyt dėl jame įmontuotos baterijos. Priešingai nei tradiciški rašikliai, šis geba atlikti įvairesnes funkcijas, todėl nieko nuostabaus, kad jam reikalinga didesnė baterija. Panašu, kad rašiklis turi du mygtukus, kurie galimai yra skirti kontroliuoti skambučio garsui.

„Samsung“ jau kažką panašaus bandė 2012 metais su „HM5100 Bluetooth S Pen“ rašikliu, kuris buvo skirtas 2014 metų „Galaxy Note 10.1“ planšetinio kompiuterio versijai. Kyla klausimas: kodėl kas nors norėtų tokio rašiklio? „Bluetooth“ ausinės šiais laikais yra labai pažengusios ir siūlo platų funkcijų spektrą. Vienintelis patogus dalykas yra tas, kad kalbant telefonu, jo nereikėtų laikyti prie ausies.

Turėkite omenyje, kad tai tėra kompanijos patentas, todėl šitokio prietaiso galbūt nesulauksime kelerius metus. Kompanijos dažnai patentuoja dizainus, kuriuos ketina naudoti tik po kelerių metų. Pasitaiko ir tokių atvejų, kad šie dizainai išlieka nerealizuoti. Galbūt „Oppo“ pasidalins detalesne informacija apie šią technologiją „MWC 2020“ parodoje, kuri vyks jau šį mėnesį.