OLED ekraną naudojančių „iPhone“ modelių baterija tamsiajame rėžime yra 30% geresnė negu šviesiajame rėžime

2019.10.24

OLED ekraną naudojančių „iPhone“ modelių baterija tamsiajame rėžime yra 30% geresnė negu šviesiajame rėžime

Nauji baterijos bandymai parodė, kad „iOS 13“ tamsusis rėžimas prailgina baterijos tarnavimo laiką „iPhone“ modeliuose su OLED ekranu. Bandymas buvo atliktas naudojant programėles, kurios palaiko „iOS 13“ tamsųjį rėžimą, bei „Google“ programėles, kurios nepalaiko juodos temos, tačiau naudoja pilką.

Po „iOS 13“ atnaujinimo, „Apple“ pristatė tamsųjį rėžimą „iPhone“, „iPad“ ir „iPod Touch“ modeliams. Ši funkcija leidžia vartotojams pakeisti operacinės sistemos temą bei ją pritaikyti programėlėms, kurios palaiko „Apple“ tamsųjį rėžimą.

OLED „iPhone“ modelių baterija tamsiajame rėžime yra 30% efektyvesnė negu šviesiajame.

Bandymą su robotais atliko „YouTube“ kanalas PhoneBuff. Robotai atliko nustatytas užduotis, tokias kaip žinučių rašymą, naudojimąsi „Twitter“, „YouTube“ ar „Google Maps“ programėlėmis. Bandymui buvo naudojami du „iPhone XS Max“ telefonai. Abu įrenginiai naudojo tokį patį 200 nitų šviesumą. Kiekviena užduotis buvo atliekama pakartotinai 2 valandas.

Buvo pasiekti tokie rezultatai:

Nors telefonas su šviesiuoju rėžimu jau buvo išsekęs prieš pasibaigiant bandymui su „Google Maps“ programėle, modelis su tamsiuoju rėžimu vis dar turėjo 30% baterijos.

Kai OLED ekrane yra naudojama juoda spalva, išsijungia pikseliai, todėl tai suteikia geresnį baterijos efektyvumą. Dėl šios priežasties skirtumas tarp tamsiojo ir šviesiojo rėžimo yra toks didžiulis. Nors „Google“ programėlės ir nenaudoja juodos temos kaip kitos programėlės šiame bandyme, tamsiai pilka spalva vis vien tausoja bateriją, palyginus su šviesiuoju rėžimu.

Nepaisant to, kad šiuose bandymuose baterijos efektyvumas buvo 30% geresnis, vartotojų rezultatai gali skirtis. Vaizdo įraše taip pat parodoma, kad baterijos tarnavimo laiko skirtumas buvo kur kas mažesnis, kai šviesumo lygis buvo 100 ar 300 nitų.

Pilną vaizdo įrašą galite pažiūrėti čia:


Nors tai buvo įdomus bandymas, daugumai žmonių kyla klausimas: ar tamsusis rėžimas „iPhone“ modeliuose su LCD ekranu irgi suteikia naudos baterijai? Atsakymas yra ne. Be gražesnės ir akiai malonesnės išvaizdos, tamsusis rėžimas LCD ekrane nesuteikia jokių kitų privalumų, kuriuos gali pasiūlyti OLED ekranai.