Žaidimams skirtas ASUS Rog Strix GL702ZC naudos AMD Ryzen Desktop kartu su RX 580 vaizdo plokšte

2017.05.31

Ploni ir lengvi nešiojami kompiuteriai šiuo metu yra vienas populiariausių žaidimų entuziastų pasirinkimų. Tai nereiškia, kad šie kompiuteriai nėra galingi. Kaip įrodė ASUS ROG Zephyrus, vos 0.7 colių nešiojamas kompiuteris gali sutalpinti NVIDIA GeForce GTX 1080 vaizdo plokštę bei Intel Core i7-7700HQ procesorių. Po šio kompiuterio pasirodymu, ASUS išleis dar vieną ploną ir galingą nešiojamą kompiuterį – ROG Strix GL702ZC.
Šis kompiuteris bus šiek tiek stambesnis, svoris sieks apie 3 kg, o matmenys apie 1.3 colio, tačiau kaip žaidimų kompiuteriui šis prietaisas yra tikrai lengvas.
"Strix GL702ZC praktiškai yra darbalaukis po apvalku. Viršutinė konfigūracija talpina Ryzen 7 1700 procesorių. Taip pat bus ir kitokių procesorių pasirinkimų, kaip šešių branduolių Ryzen 5 1600 ir keturių branduolių Ryzen 3 1200. Deja, greitinimas nebus prieinamas." – teigė ASUS.
Mums patinka AMD atvirumas kalbant apie greitinimą. Kai kalbama apie neprieinamas funkcijas daugelis kompanijų mėgsta nuslėpti trūkumus. Šiuo atveju ASUS iš anksto pranešė apie greitinimą, kas iš tiesų nėra didelė bėda nešiojamam kompiuteriui. 
 
 
Kaip bebūtų, kompanija nusprendė padidinti naujojo gaminio svorį, nes Rog Strix GL702ZC ekrano matmenys sieks 17.3 colio. Ekrano konfigūracija turės kelis būdus, tame tarpe ir 4K.
"Aukštos rezoliucijos pasirinkimas patiks vaizdo įrašų kūrėjams arba žaidimų mėgėjams, kurie žaidžia mažiau reiklius žaidimus, o greito atnaujinimo alternatyva puikiai tiks šaudyklėms ir greito tempo žaidimams." – pasakojo ASUS.
Visa plokštė palaiko AMD FreeSync technologiją sklandžiam žaidimui. ASUS taip pat šnekėjo apie IPS tipo plokštes, kurios palaiko plataus vaizdo kampus, todėl atrodo, jog kiekvienas ekrano nustatymas būtų aukštos kokybės. Kompiuterio danga bus matinė, siekiant sumažinti atsispindėjimą ir blizgesį.
Naujieji ASUS gaminiai palaikys iki 32GB DDR4-2400 atminties ir turės diskrečias Radeon RX 580 grafikas. Kompiuteriai taip pat turės M.2 angą, skirtą iki 512GB NVMe SSD ir 2.5 colio optinį disko skaitytuvą. Prijungimams ROG Strix GL702ZC galės pasiūlyti 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, tris USB Type-A lizdus, vieną USB-C lizdą, GbE LAN, atminties kortelių skaitytuvą ir DisplayPort kartu su HDMI 2.0.
ROG Strix GL702ZC gabenimas bus pradedamas šią vasarą. Informacijos apie kainą nėra.