Naujos kartos Sony PlayStation 5 gali pasirodyti 2018 m. gale

2017.05.01

PlayStation 4 pasaulį išvydo 2013 metų lapkritį. Sony neseniai atskleidė, jog po pasirodymo buvo parduota daugiau nei 60 milijonų konsolių, o pagrindinis konkurentas – Xbox One, kuris buvo išleistas panašiu metu, buvo aplenktas. Nors ir praeitais metais kompanija atgaivino rinką, išleisdama PlayStation 4 Pro, panašu, kad kitais metais galime sulaukti visiškai naujos kartos Sony konsolės. Tokią informaciją paskleidė Macquarie Capital Securities analitikas Damian Thong. 

Pasak Thong, PlayStation 5 pasirodys antroje 2018 metų pusėje. Nereikėtų šių kalbų laikyti tik paprastais gandais, nes Damian Thong buvo teisus dėl PS4 Pro ir PS4 Slim išleidimo.

Netgi jei Thong spėlionės yra tikslios, oficialaus Sony patvirtinimo tektų laukti daugiau nei metus (ko gero E3 2018 parodoje).
Niekas, ką yra pasiūlę Microsoft neaplenkė PS4 serijos. Nors ir Microsoft pavyko laimėti keletą nuoseklių pardavimų prieš PS4 2016 metais, tai įvyko tik dėl Xbox One S pasirodymo ir kelių labai viliojančių kainų pasiūlymų. Microsoft šiemet mėgins pasipriešinti Sony, išleisdami Project Scorpio. Vis dar neaišku ar Project Scorpio aukšto oktano vaizdo plokštė bus pajėgi varžytis su dabartinės serijos PS4 pasiūlymais. Ir net jeigu Microsoft pasivys žaidimų entuziastus, jų lauks PlayStation 5, su kuriuo taip pat reikės konkuruoti.