Su „Bixby 2.0” jums nereikės sakyti „Hey Bixby” prieš kiekvieną komandą

2018.01.30

Pastarieji metai ar du buvo pilni informacijos apie virtualius padėjėjus. Pavyzdžiui, pažvelkime į ''CES 2018'' ( CES- angl. Consumer Electronics Show, liet.k. Tarptautinė plataus vartojimo elektronikos įrenginių mugė ), kur viskas sukosi apie visos įmanomos buitinės technikos integravimą, bei  virtualius asistentus "Alexa" arba "Google Assistant" . 

Virtualus "Samsung''  asistentas taip pat gavo didelius įvertinimus, kai "Samsung" pristatė išmanųjį šaldytuvą, kuris palaiko "Bixby".

"Bixby" buvo pristatytas praėjusiais metais kartu su "Samsung Galaxy S8" ir nuo to laiko gavo labai mažai atnaujinimų. Funkcijos yra daugiau ar mažiau panašios į "Google Assistant'' ar "Alexa" funkcijas ir reikalauja "Hey Bixby" veiksmo, prieš užduodant bet kurią komandą. Visi "Bixby" įrenginiai iš esmės pertvarkomi taip, kaip buvo paskelbta prieš tris mėnesius kūrėjų konferencijoje San Franciske.

 

Pasirodžius "Bixby 2.0", "Samsung" teigė, kad "Bixby" platformoje tai bus "drąsus atnaujinimas". Ataskaita rodo, kad "Bixby 2.0" leis geriau bendrauti su "Bixby" parengtais įrenginiais ir leis vartotojams užduoti kelias komandas, nereikalaujant prieš kiekvieną komandą sakyti ''Hey Bixby".

Tai reiškia, kad jūs turite pasakyti "Hey Bixby" tik vieną kartą. Bet kuri komanda, pasakyta vėliau, bus automatiškai pripažinta. Pavyzdžiui, jei norite sužinoti orus, esančius jūsų vietovėje, eismo sąlygas ir jūsų kasdienį tvarkaraštį, viskas, ką jums reikia padaryti, tai yra pasakyti "Hey Bixby, koks yra oras lauke ?", O po to – "kokios eismo sąlygos šiandien ?",  galiausiai pasakyti: ''parodyk man mano kalendorių".

Jei viskas teisingai įdiegta, tuomet mes matome, kad tai yra didžiulis pagalbininkas, kuris leidžia patirti daugiau natūralaus pokalbio srauto su "Bixby". Nuolatinė nepertraukiama sąveika su "Bixby" yra naudinga visiems vartotojams, kuriems nebereikia kaskart sakyti ''Hey Bixby'', kai jie nori atlikti kokį veiksmą. Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių dauguma vartotojų dar pilnai neišnaudojo šių padėjėjų, yra ta, kad trūksta reguliaraus pokalbio srauto.

Tačiau nėra užsiminta apie tai, kada ''Bixby 2.0'' bus paleistas. "Samsung" ši asistentą vis prisimena nuo to laiko, kai apie jį pasirodė pirmasis pranešimas. Būtų logiška manyti, kad jie gali tai pristatyti kartu su ''Samsung Galaxy S9''. Arba galbūt jie šiek tiek palauks ir ''Bixby 2.0'' pristatys po ''S9'' linijos išleidimo. Belieka laukti, ir tuomet viską pamatysime.