„Apple iPhone 9“ parametrai, funkcijos, dizainas, kaina ir kiti gandai

2018.04.19

Pastaruoju metu pasirodė daug gandų apie „Apple iPhone 9“. Manoma, kad kompanija šiais metais išleis tris naujus „iPhone“ telefonus. Du iš jų bus „iPhone X“ pagerinimai.

 Trečiasis turės LCD ekraną ir šiuo metu jis vadinamas „iPhone 9“.

„iPhone 9“ ekranas ir parametrai

„iPhone 9“ ekranas yra viena iš funkcijų, apie kurią reguliariai kalbama gandų pasaulyje. Telefonas turės didžiausią ekraną iš visų „iPhone“ telefonų. Manoma, kad „iPhone 9“ turės 6.5 colių ekraną su 2160 x 1080 rezoliucija. Pastaroji dalis nėra patvirtinta, tačiau labai tikėtina. Kaip bebūtų, ekranas nebus OLED, kadangi manoma, jog „Apple“ tęs tradiciją su IPS LCD ekranais su šiuo telefonu. Tokiu atveju „iPhone 9“ būtų telefonas su didžiausia IPS LCD plokšte.
Kalbant apie parametrus, „iPhone“ turės „Apple A12“ procesorių ir 3 GB RAM. Šis čipsetas bus „TSMC“ gamybos su pirmąja 7 nm iteracija, kuri naudos standartinę litografiją. Jei manėte, kad „A11“ yra galingas, palaukite „A12“. Nors ir turime šiek tiek detalių apie „A12“, nėra labai sunku numanyti, ko galime tikėtis iš jo. „A11“ yra gaminamas 10 nm principu, tai sumažina atstumą tarp individualių tranzistorių, todėl plotas sumažinamas 30%. „A11“ turi 4.3 milijardo tranzistorių, tai yra milijardu daugiau už jo pirmtaką. Didesnis kiekis kompanijai leidžia sukurti procesorių su daugiau branduolių.

Taigi, pagal visus apskaičiavimus, „A12“ tranzistorių kiekis bent jau panašiai padidės, kadangi, pasak „TSMC“, 7 nm technologija leidžia sumažinti papildomus 20% ploto.„Apple“ tikrai skirs dėmesį čipseto našumo valdytojui, ypač dėl energijos išeikvojimo sumažinimo. Branduolių kiekis turėtų išlikti toks pat, kadangi „Apple“ panaudos 7 nm technologiją, kad pagerintų galios efektyvumą.
„iPhone 9“ taip pat turės Full Active ekrano plokštes, kurios kompensuos LCD plokščių naudojimą. Full Active ekranai suteikia didesnį pikselių tankumą ir aukštesnius kadrus. „Xiaomi Mi Mix 2“ naudoja šias plokštes ir turi nuostabų ekraną.

„TrueDepth“, „Face ID“, „3D Touch“, galinė kamera, dizainas ir kaina

Dauguma šaltinių tiki, kad „Apple“ pašalins „3D Touch“ funkciją iš visų šių metų telefonų. Tuo pasidalino „KGI“ analitikas Ming-Chi Kuo, taigi manome, kad ši informacija tiksli. Toks sumanymas buvo priimtas dėl to, kad ši funkcija nėra populiari tarp programuotojų ir neįrodo savo vertės kompanijai.

„Apple“ pristatys savo patentuotą „TrueDepth“ funkciją, kuri pakeis „Touch ID“ funkciją visuose šių metų „iPhone“ telefonuose. Dėl manomos kainos šis pagerinimas nuvils daug vartotojų ir, galbūt, netgi sumažins pardavimų kiekį. „Apple“ taip pat tikisi, kad „iPhone 9“ bus geriausiai parduodamas telefonas 2018 metų išmaniųjų telefonų derliuje.
Kalbant apie dizainą, telefonas iš išorės bus panašus į „iPhone X“. Vis dėlto, jis turės ir keletą pasikeitimų dėl mažesnės kainos. Kai kurie šaltiniai tiki, kad telefonas turės metalinį galą, dėl kurio prietaisas gali netekti belaidžio krovimo funkcijos.

„iPhone 9“ neturės sukrautos pagrindinės plokštės ar L-konfigūracijos savo baterijai. „Apple“ domisi polimero lanksčios spausdintos schemos (angl. FPCB) naudojimu savo 2018 metų „iPhone“ serijoje, tačiau neaišku, ar „iPhone 9“ naudos šias schemas. FPCB plokštės pažymėtų svarbų terminio pagerinimo suvaržymo žingsnį „iPhone“ serijoje. Naujuose pranešimuose Ming-Chi Kuo taip pat užsimena, kad „Apple“ išleis „iPhone 9“ su dviem SIM kortelėm, kad patenkintų rytų, ypač Kinijos rinkas.

Prietaiso kaina yra vienas patrauklesnių aspektų. „Apple“ sprendimas dėl „iPhone X“ kainos nelabai patiko vartotojams. „iPhone 9“ kaina bus arba 565€ arba 600€.
Kai kuriuose pranešimuose rašoma, kad „Apple“ taip pat kuria „iPhone 9 Plus“ ir kompanija šiam prietaisui naudos „Intel“ modemus. Pranešimų apie „iPhone 9 Plus“ kol kas labai sureikšminti nereikėtų. Dar daug laiko iki rugsėjo, iki to laiko paaiškės vis daugiau detalių.