„Galaxy S20“ pardavimai gali būti prasčiausi iš visų „Galaxy S“ serijų. Ką reikėtų kaltinti?

2020.04.14

Nors „Galaxy S20“ yra didžiulis „Galaxy S10“ serijos patobulinimas, modelių kainos taip pat ženkliai išaugo. Šiemet pigiausio modelio pradinė kaina yra tokia pati kaip praeitų metų serijos brangiausio modelio kaina.

 Taigi, naujieji telefonai yra tikrai brangūs ir tokios kainos atbaido klientus. Be visa to, pasaulis kenčia nuo koronaviruso, todėl „Galaxy S20“ pardavimai pasiekė rekordines žemumas.

Žymus patarėjas Ice Universe pranešė, kad „Galaxy S20“ pardavimai yra ne tik prasti, bet ir gėdingi tokiai kompanijai kaip „Samsung“. Manoma, kad pardavimai bus prasčiausi iš visų „Galaxy S“ serijų. Žinoma, „Samsung“ gali kaltinti koronavirusą dėl tokių rezultatų, tačiau kitų faktorių irgi negalima ignoruoti.

Kaip jau minėjome, didelis faktorius yra kaina. „Galaxy S20“ serijos modeliai siūlo geresnį ekraną, 5G ryšio palaikymą ir kameros patobulinimus, tačiau vartotojų susidomėjimas nustojo augti. Remiantis „Wave7 Research“ paviešintomis detalėmis, „Galaxy S20“ pardavimai Jungtinėse Valstijose jau buvo prasti prieš viruso proveržį. Taip pat buvo pranešta, kad serijos pardavimai sudarė tik 60% „Galaxy S10“ serijos pardavimų prieš koronaviruso proveržį Pietų Korėjoje. „Samsung“ gimtinėje prie nesėkmės galėjo prisidėti ir mažesnės mobiliųjų ryšių operatorių subsidijos.

Vis dėlto šiuo metu su prastesniais pardavimais susiduria visos kompanijos. Pranešama, kad išmaniųjų telefonų pardavimai suprastėjo 38 procentais vasario mėnesį, palyginus su tokiu pačiu periodu 2019 metais. Netgi „Huawei“ aukšto pajėgumo 5G telefonai kenčia nuo pandemijos, nors ir Kinija pamažu atsigauna. Tikėtina, kad kitose pasaulio dalyse pardavimai ir toliau prastės, jeigu virusas užsitęs iki trečio metų ketvirčio.

Stebėtina tai, kad brangiausiam serijos modeliui, „Galaxy S20 Ultra“, sekasi geriau negu kitiems modeliams. To priežastis, ko gero, yra geresnės funkcijos, tokios kaip 100x priartinimas ar 108 MP kameros objektyvas. Paklausa yra tokia gera, kad kompanija netgi padidino kai kurių kameros komponentų produkciją. Vis dėlto, jeigu nepagerės kitų dviejų modelių pardavimai, kompanijai naudos iš to nedaug.