„Apple“ siekia įvairovės, todėl „iPhone 12“ galimai nenaudos „Samsung“ ekranų

2020.03.18

„Apple“ 2020 metais planuoja išleisti keturis „iPhone 12“ modelius. Du iš jų turėtų būti didelio pajėgumo modeliai, kurie tariamai bus pavadinti „iPhone 12 Pro“ bei „iPhone 12 Pro Max“.

 Visgi „Apple“ gali parinkti kitus komponentus mažiausiajam 5.4 colių ekrano modeliui.

Ilgą laiką „Samsung“ buvo didžiausi „Apple“ OLED ekranų tiekėjai. Mažą dalį užsakymų tiekė ir „LG“. Pranešama, jog Kinijos gamintojai „BOE“ nori priimti stambų kiekį užsakymų. Kompanija investavo į OLED ekranų departamentą tam, kad sudarytų ilgalaikę partnerystę su „Apple“. Tikėtina, kad mažesnysis 5.4 colių „iPhone 12“ bus pirmasis modelis, naudojantis „BOE“ gamybos OLED ekraną.

Pranešama, jog „Apple“ vengia LCD technologijos, todėl visi „iPhone 12“ modeliai naudos OLED ekranus.

Naujienomis apie tai, kad 5.4 colių „iPhone 12“ naudos „BOE“ gamybos OLED ekraną, pasidalino „DigiTimes“. Tai galimai bus mažiausias kompanijos modelis, naudojantis priekinę išpjovą. Tai gali būti ir pigiausias modelis. 6.1 colio variantas taip pat gali perimti kai kurias savybes iš 5.4 colių „iPhone 12“ modelio, pavyzdžiui, mažesnį kameros objektyvų kiekį ir sumažintą RAM atminties kiekį.

Brangesni variantai turėtų naudoti 6.1 colio ir 6.7 colių OLED ekranus kartu su patobulintomis kameromis. Maža tikimybė, jog tokias pat kameras naudos ir 5.4 colių „iPhone 12“, tačiau vartotojai tokio atnaujinimo ir nesitiki.

Dar nėra aišku, ar „BOE“ gamybos OLED ekranas suteiks tokį patį šviesumą ir spalvų tikslumą kaip brangesnių modelių OLED ekranai. Daugiau detalių turėtų paaiškėti rugsėjo mėnesį, jeigu „Apple“ renginys tikrai bus organizuojamas.