„Uber“ suspendavo daug vartotojų, kurie buvo įtariami užsikrėtę koronavirusu

2020.02.04

Pavežėjų kompanija „Uber“ atliko žingsnį teisinga linkme ir suspendavo vartotojų, kurie buvo įtariami koronaviruso užsikrėtimu, paskyras.

 Kompanija vartotojams pranešė, jog jie turi laikytis esminių saugumo pagrindų. Šiuo metu vartotojai su suspenduotomis paskyromis negali išsikviesti vairuotojo.

„Uber“ suspendavo virš 240 paskyrų dėl koronaviruso.

240-ies vartotojų, kurie keliavo Meksiko mieste, paskyros buvo suspenduotos. „Uber“ savo vartotojus informavo pranešimu, kuris buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Twitter“. Pranešime paminima, jog „Uber“ sulaukė svarbios informacijos apie tai, kad kai kurie keleiviai įtariami užsikrėtę koronavirusu. Šią informaciją pateikė Meksiko miesto sveikatos departamentas.

Kad gautų naujausią informaciją apie koronavirusą ir žmones, kurie galimai yra užsikrėtę, „Uber“ dviem vairuotojams pasakė, kad šie gali susisiekti su Meksikos epidemijos žvalgybos ir sveikatos skyriumi dėl detalesnės informacijos arba dėl simptomų pranešimo. Nors Meksikoje nebuvo patvirtinti jokie koronaviruso atvejai, remiantis „WHO“ pranešimu, 23-jose šalyse yra patvirtinti 14557 atvejai. Remiantis naujausia statistika, iš viso mirė 304 žmonės, tačiau yra pranešta tik apie vieną žmogų, mirusį už Kinijos ribų.

Tikėtina, kad ir kitos pavežėjų kompanijos seks „Uber“ pavyzdžiu, tačiau žmonės, kurie bus identifikuoti kaip potencialūs viruso skleidėjai, susidurs su tam tikrais nepatogumais. Trumpai tariant, tie, kurie yra pripratę naudoti „Uber“, susidurs su keliavimo problemomis, kol kompanija jiems vėl leis naudotis paslaugomis.