„Samsung Galaxy Z Flip“ bus „Samsung“ bandymas atkartoti „Motorola Razr“ lankstomą telefoną

2020.01.27

Manoma, kad kartu su „Galaxy S20“ serija „Samsung“ taip pat pristatys ir lankstomą telefoną. Tai nebus „Galaxy Fold“ įpėdinis, kaip buvo manoma iš pradžių.

 Jis pasirodys šiek tiek vėliau. Manoma, kad pirmiau „Samsung“ pristatys į „Motorola Razr“ panašų lankstomą telefoną – „Galaxy Z Flip“.

Žymus informacijos tekintojas Max Weinbach pasidalino informacija apie „Galaxy Z Flip“. Šis telefonas naudos ne plastikinį, o stiklinį ekraną. Visi dabartiniai lankstomi telefonai rinkoje naudoja plastikinius ekranus, todėl jie yra gana trapūs, netgi įprastomis operavimo sąlygomis. Nors lankstomas stiklas nėra ženkliai patvaresnis, tačiau jis išsprendžia daugumą struktūrinių problemų, su kuriomis susiduria plastikas.

„Galaxy Z Flip“ viduje bus įmontuotas „Qualcomm Snapdragon 855+“ čipsetas. Tikėtina, kad „Samsung“ rezervuoja „Snapdragon 865“ serijos čipsetus „Galaxy S20“ ir „Galaxy Fold 2“ serijoms, todėl nenuostabu, kad šis modelis naudos senesnį čipsetą. Kaip bebūtų, šis čipsetas irgi yra pajėgus ir galintis suteikti flagmano lygio našumą.

Telefono gale bus įmontuotos dvi 12 MP kameros, priekyje bus naudojamas 10 MP objektyvas. Prietaisas palaikys „Wireless Powershare“ funkciją. Bus įdomu pamatyti šio modelio vidinius komponentus, kadangi belaidžio krovimo funkcija lankstomame telefone gali būti pritaikyta gan gremėzdiškai. Šone įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas nepritapo rinkoje, kadangi juo nepatogu naudotis. Idealesnis variantas būtų po ekranu esantis pirštų antspaudų skaitytuvas, kadangi šiuo atveju jo neįmanoma įmontuoti telefono gale.

Priekyje netgi bus specialus 0.1 colio ekranas, kuriame vartotojai galės patikrinti esminę telefono informaciją, pavyzdžiui, bateriją ar laiką. Vis dėlto Weinbach mano, kad ekrano dydis bus 1 colis, o 0.1 yra gramatinė klaida. Pranešama, kad „Galaxy Z Flip“ kainuos apie 900€. Už tokią techninę įranga, kaina atrodo gana logiška. Prietaisas lygiuosis į pagrindinį „Galaxy S20“ modelį, kurio kaina turėtų prasidėti nuo 725€.