„Quick Share“ – tai „Samsung“ gamybos „AirDrop“ atitikmuo, kuris debiutuos „Galaxy S20“ serijos telefonuose

2020.01.24

Pastarosiomis savaitėmis keli gamintojai mėgino sukurti savo „AirDrop“ alternatyvas. „Oppo“, „Vivo“ ir „Xiaomi“ tą padarė pirmieji su savo failų dalinimosi programėle.

 Neilgai trukus pasirodė informacija apie „Google“ progresą šiame departamente. Remiantis „XDA Developers“ pranešimu, „Samsung“ irgi kuria savo failų dalinimosi paslaugą, kuri vadinsis „Quick Share“.

Pranešama, kad „Quick Share“ debiutuos kartu su „Galaxy S20“ serija. 

„XDA“ gavo prieigą prie „Quick Share“ APK failo ir jį įsirašė į „Galaxy Note 10 Plus“. Vis dėlto jiems nepavyko sėkmingai perkelti failo iš vieno prietaiso į kitą. Tikriausiai tai įvyko dėl to, nes programėlė negali būti įrašyta į kitus prietaisus. Geriausiu atveju, senesni „Samsung“ prietaisai palaikys „Quick Share“ funkciją tik po oficialaus jos pristatymo. „Quick Share“ taip pat leis failus kelti į „Samsung Cloud“ ir atidaryti juos kituose prietiasuose, pavyzdžiui, išmaniajame televizoriuje. Didžiausias leistinas failo dydis yra 1 GB, o per dieną gali būti išsiųsti 2 GB.

Kaip ir trečių šalių failų perkėlimo programėlės „Android“ platformoje, taip ir „Quick Share“ naudos „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ kombinaciją failų perkėlimui. „Bluetooth“ atras ieškomą prietaisą, o pats failų perkėlimas vyks „Wi-Fi“ ryšio pagalba. „Quick Share“ taip pat galės aptikti šalia esančius palaikomus prietaisus ir netgi leis vartotojui pasirinkti, kas gali siųsti perkėlimo užklausas. Bus galima rinktis tarp žmonių, esančių kontaktų sąraše ir visų aplinkinių.

Nors panašių trečių šalių programėlių ir netrūksta, labai mažai gamintojų stengėsi tinkamai išplėtoti šią funkciją. Nors techniškai „Files“ yra „Google“ programėlė, kuri siūlo tokį patį funkcionalumą, ją reikia atsisiųsti iš „Play Store“, kadangi „Google“ nusprendė jos nepriskirti prie esminių „Android“ funkcijų. Bus įdomu pamatyti, kaip „Quick Share“ lygiuosis su kitomis failų perkėlimo paslaugomis.