„Apple“ pradės „iPhone SE 2“ produkciją vasario mėnesį

2020.01.22

„Apple“ pradės „iPhone SE“ įpėdinio produkciją vasario mėnesį. Tai bus pirmasis „Apple“ mėginimas prasiskverbti į mažesnio pajėgumo telefonų rinką po „iPhone SE“ pasirodymo 2016 metais, kuris įrodė savo populiarumą tarp vartotojų.


Populiariojo „iPhone SE“ įpėdinis, kuris turėtų būti vadinamas „iPhone 9“, naudos tokį patį dizainą kaip „iPhone 8“. Jis turės 4.7 colių LCD ekraną ir palaikys „Touch ID“ funkciją. Lyginant su „iPhone 8“, šis modelis pasižymės greitesniais vidiniais komponentais, geresne kamera bei didesniu kiekiu RAM atminties. Pasak analitiko Ming-Chi Kuo, telefonas turės tris spalvų variantus: pilką, sidabrinį ir raudoną („Product RED“).

Siekiant sumažinti išlaidas, buvo atsisakyta tokių funkcijų kaip OLED, „FaceID“, belaidžio krovimo ir 5G ryšio palaikymo. Vis dėlto tikėtina, kad „Apple“ naudos naujausią „A13 Bionic“ procesorių, o tai yra tas pats čipsetas, kurį naudoja ir brangieji „iPhone 11“ modeliai. Tikimasi, kad „iPhone SE 2“ kameros bus tokio pat gerumo kaip „iPhone XR“.

„Apple“ originalųjį „iPhone SE“ pardavinėjo už 400 JAV dolerių. Tikėtina, kad naujasis modelis bus parduodamas už tokią pačią kainą. Kompanija padidino savo pardavimų kiekį su „iPhone 11“ serija, ypač po to, kai sumažino kainą. Kad padidintų pardavimų skaičių besivystančiose rinkose, kompanija sieks suteikti išskirtinės vertės „iPhone SE 2“, kuris konkuruos su mažesnio arba vidutinio pajėgumo „Android“ telefonais.

Remiantis „Bloomberg“ pranešimu, telefono gamybą pasidalins trys korporacijos. Kad patenkintų padidėjusią komponentų paklausą, „Apple“ užsakė daugiau čipsetų iš Taivano puslaidininkių gamybos korporacijos. „TSMC“ taip pat gamina „A“ serijos procesorius kitiems „Apple“ prietaisams, tarp kurių yra ir „iPhone 11“ su „iPad Pro“.

Remiantis pranešimais, „Apple“ naująjį „iPhone SE“ įpėdinį anonsuos kovo mėnesį. Kompanija tikisi parduoti 30 milijonų „iPhone SE 2“ vienetų 2020 metais.

Be „iPhone SE 2“, kompanija taip pat šiemet išleis keturis naujus „iPhone 12“ modelius. Visi šie „iPhone 12“ modeliai naudos OLED ekranus, greitesnį „A14 Bionic“ procesorių, iki 6 GB RAM atminties, ToF 3D kameros jutiklį bei 5G ryšio palaikymą.