„Xiaomi“ gamina telefoną su septyniomis iššokančiomis kameromis

2020.01.15

Telefonų industrija nuolat mėgina padidinti ekrano užimamą plotą telefone. To rezultatas yra iššokančios kameros.

 Tai yra estetiškai ir praktiškai geresnis sprendimas už priekines išpjovas, tačiau jis turi ir savų trūkumų. Dauguma telefonų, išskyrus „ASUS ZenFone 6“, išlaikė tokį patį iššokančios kameros dizainą. „Oppo“ mėgino išrasti kažką naujo, tačiau to, ko gero, sulauksime ateityje. Dabar pranešama, kad „Xiaomi“ gamina telefoną, kuris iš viso turės septynias iššokančias kameras.

Galima pagalvoti, kad septynios skirtingos kameros iššoks iš skirtingų vietų. Iš tikrųjų viskas yra kitaip ir toks sumanymas yra logiškas. Kaip matote aukščiau pateiktose nuotraukose, penkios kameros bus įmontuotos viename prietaiso gale, o dvi – kitame. „Xiaomi“ netgi galėtų pakeisti jutiklių kiekį viename modulyje. Joks telefonas, išskyrus „Nokia 9 PureView“, nėra turėjęs penkių kameros jutiklių, todėl 4 + 3 konfigūracija atrodytų logiškas sprendimas. Vis dėlto trys priekinės kameros nėra būtinos, tačiau Kinijos gamintojų tokie dalykai nesustabdo.

Dizainas yra panašus į originalų „Oppo Find X“, kuris naudojo panašų kameros mechanizmą. Vis dėlto anas modelis buvo daug didesnis ir nerangesnis, palyginus su „Xiaomi“ planais. Tai nėra bloga idėja ir ji gali būti gana patraukli, jeigu bus tinkamai realizuota. Kaip bebūtų šis prietaisas, kaip ir visi kiti telefonai su iššokančiomis kameromis, turės savų trūkumų. Judančios dalys prideda papildomus gedimo taškus telefonui. Jeigu kameras talpinantis modulis bus toks didelis kaip pavaizduota patente, kils didėlė grėsmė prietaiso struktūriniam vientisumui.

Gali praeiti keli mėnesiai ar net keleri metai, kol išvysime tokio dizaino telefoną. Kompanijos dažnai patentuoja įvairius keistus dizainus, tikėdamosios, jog vieną dieną jie bus panaudoti.