Naujas „Samsung“ išorinis SSD diskas naudoja įmontuotą pirštų antspaudų skaitytuvą papildomam saugumui

2020.01.09

Kalbant apie išorinių SSD diskų patobulinimą dažniausiai svarbūs yra tik du dalykai: disko greitis ir atminties kiekis.

 Vis dėlto naujasis „Samsung T7 Touch“ išorinis SSD, kuris buvo pristatytas „CES 2020“ parodoje, yra šiek tiek kūrybingesnis. Jame yra įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas failų apsaugojimui.

Tai sumani idėja, kuri vartotojui leidžia apsaugoti failus su biometrine saugumo sistema, netgi jei vartotojas naudoja nešiojamą kompiuterį, kuris neturi pirštų antspaudų skaitytuvo. „Samsung“ teigimu „T7 Touch“ diske galima užregistruoti iki keturių skirtingų pirštų antspaudų, todėl disku galima dalintis su draugais ar šeimos nariais.

Dar viena „T7 Touch“ naujovė yra rodiklinė švieselė, kuri praneša, kada diskas yra prijungtas ir aktyviai perduoda duomenis. Šios funkcijos neturėjo ankstesnės kartos modeliai.

Diskas naudoja tvirtą aliuminio važiuoklę, kuri, „Samsung“ teigimu, apsaugo diską nuo dūžių iki dviejų metrų aukščio. Diske yra vienas „USB-C“ lizdas, kuris gali būti prijungtas prie iš „USB-C“ į „USB-C“ arba iš „USB-C“ į „USB-A“ kabelio.

Diskas sulaukė ne tik kosmetinių pakeitimų ir pirštų antspaudų skaitytuvo palaikymo. „Samsung“ patobulino ir patį SSD. Diskas pasiekia iki 1000 MB/s rašymo greitį ir iki 1050 MB/s skaitymo greitį. Kompanija tikina, kad šis modelis yra apytiksliai dvigubai greitesnis negu jo pirmtakas „T5“.

„T7 Touch“ bus pardavinėjamas nuo šio mėnesio. 500 GB modelis kainuos apie 117€, 1 TB varianto kaina sieks apie 207€, o 2 TB modelis atsieis apie 360€. Antroje šių metų pusėje bus išleista ir „T7 Touch“ versija be pirštų antspaudų skaitytuvo.