Kai kurie „Pixel 3“ telefonai išsijungia savaime be jokios priežasties

2019.11.14

Vėl atėjo metas, kai „Pixel“ telefonai demonstruoja neprognozuojamą funkcionavimą. Nepaisant visų siūlomų privalumų, „Pixel“ modeliai yra linkę kartais susidurti su atsitiktinėmis problemomis.

 Kai kurie „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ savininkai skundžiasi, kad jų baterija tampa neprognozuojama, kai pasiekia 30% ribą. Vieniems baterijos lygis staigiai nukrenta, o kitiems telefonas savaime išsijungia.

„Pixel 3“ išsijunginėjo savaime dar balandžio mėnesį.

Dauguma „Pixel“ telefonų problemų pasirodo gan anksti ir jos yra palaikomos statistiniais nukrypimais. Panaši situacija buvo ir su „Google Pixel 3“ baterijos problemomis. Pranešimai apie jas pasirodė dar šių metų balandžio mėnesį. Daugumai vartotojų problemos pasireiškė, kai telefono baterija siekė 20-30%. Pasiekus šią ribą, baterija ima sekti itin greitai. Kai kurie vartotojai pranešė, kad baterijos procentai mažėjo kas sekundę. Kiti tikina, kad jų telefonas išsijungė be jokio perspėjimo.

„Google Support“ šiai bėdai spręsti nepasiūlo nieko ypatingo. Visi standartiniai žingsniai, tokie kaip gamyklinių parametrų atstatymas, saugaus rėžimo paleidimas ir nereikalingų programėlių ištrynimas, nepadeda. Vienas „Reddit“ vartotojas pranešė, kad jo trečias pakaitinis „Pixel 3“ vis vien susidūrė su tais pačiais simptomais.

Savaiminiai išsijungimai primena „Nexus 6P“ situaciją.

2016 metais keli „Nexus 6P“ vartotojai pranešė apie baterijos problemas, kurios pasireiškė po „Android 7.0“ atnaujinimo. Telefonas išsijungdavo, kai baterijos lygis vis dar būdavo 10-60%. Vėliau „Google“ buvo pateiktas ieškinys ir kompanija turėjo paaukoti beveik 10 milijonų JAV dolerių dėl savo neapdairumo.

Šiuo metu šios bėdos išspręsti neįmanoma. Labai tikėtina, kad tai yra programinės įrangos problema, kadangi pakaitiniai prietaisai susiduria su tais pačiais simptomais. „Google“ dar oficialiai neužsiminė apie šią problemą.