„Samsung“ pristatė naują lankstomo telefono koncepciją

2019.11.02

„Samsung“ kompanijos programuotojų konferencijoje pristatė naują lankstomo telefono koncepciją. Ši koncepcija, kuri kol kas neturi pavadinimo, yra panaši į tradicinį atverčiamą telefoną su ekranu, kuris leidžia prietaisui būti sulenktam per pusę.

„Šio naujo dizaino telefonas, kurį dabar tyrinėjame, ne tik lengvai tilps į jūsų kišenę, tačiau ir pakeis tai, kaip naudojatės savo telefonu,“ – aiškino „Samsung“ tyrimų ir plėtros grupės viršininkas Hyesoon Jeong. Pagrindinė koncepcijos idėja yra „Samsung“ lankstomo telefono technologiją paversti labiau kompaktiška ir pasiekti naują dizainą. 

„Samsung“ neskyrė daug laiko prietaiso detalizavimui bei neatskleidė planų, kada bus galima įsigyti šį įrenginį. Nebuvo paminėta ir informacija apie naudojamą techninę įrangą ir ar „Samsung“ patobulino lankstomo ekrano technologiją nuo praeitų metų.

Kompanija šiuo paslaptingu prietaisu pasinaudojo kaip priežastimi pakalbėti apie pasirodysianti „One UI“ atnaujinimą. „Kaip lankstomų prietaisų pradininkai mes suprantame, kad kiekvienam novatoriškam dizainui reikia lygiai tokios pat novatoriškos vartotojų patirties,“ – teigė Jeong.

„Samsung“ tobulino savo „Android“ vartotojo sąsają nuo to laiko, kai ji debiutavo „Galaxy Fold“ modelyje. Kompanija šiuo metu ruošia „One UI 2“, kuri atrodo kaip patobulinta „S10“ ir „Note 10“ pasikeitimų versija.

„One UI 2“ turi daugiau vaizdinės informacijos, geresnį pritaikymą vienos rankos naudojimui bei ryškesnius atspalvius. Sulauksime ir animuotų ikonų bei pilno tamsaus rėžimo. Apibendrinus, atrodo, kad bus pristatyti smulkūs, tačiau naudingi pakeitimai.

Atrodo, kad šio naujojo lankstomo telefono techninė įranga bus tokių prietaisų kaip „Samsung Galaxy Fold“ ateitis. Nors „Fold“ iš pradžių susidūrė su ekrano problemomis, panašu, kad „Samsung“ neketina pasiduoti su lankstomo ekrano technologija.