Atnaujinto „Galaxy Fold“ patvarumas vis dar abejotinas, nepaisant to, kad prietaisas yra tvirtesnis nei anksčiau

2019.09.21

„Galaxy Fold“ pagaliau buvo pristatytas Pietų Korėjoje. „Samsung“ pareiškė, kad jie pašalino lankstomo telefono trūkumus, kurie anksčiau sukėlė įvairių problemų.

 Kadangi tokio tipo telefonai vis dar yra reti, kyla klausimų dėl jo patvarumo. „YouTube“ vaizdo įrašų kūrėjas JerryRigEverything savo kanale patalpino detalų vaizdo įrašą apie „Galaxy Fold“ patvarumą.

Nors telefono vyris yra gerokai tvirtesnis, ekranas vis dar turi trūkumų.

Neseniai „Samsung“ pasidalino vaizdo įrašu, kuriame vartotojai yra skatinami atsargiai elgtis su telefonu. Akivaizdu, kad tai neprideda didelio pasitikėjimo, o naujausias „Galaxy Fold“ tvirtumo patikrinimo vaizdo įrašas tą tik įrodo. Kai telefonas yra įjungiamas, vartotojui yra pateikiama instrukcijų gausa, kuriose rašoma atsargiai elgtis su ekranu. Be viso to, „Galaxy Fold“ nėra atsparus nei vandeniui, nei dulkėms. Kai telefonas yra sulenktas, atsiranda nemaža erdvė, todėl dulkės laisvai gali patekti į prietaisą. Vaizdo įraše yra parodoma, kad ekranas gali susibraižyti dėl smėlio ar žvyro, kadangi jis pagamintas ne iš stiklo, o iš plastiko.

Kalbant apie ekraną, jam negalima pritaikyti jokių apsaugos priemonių. Tai nebūtų problema, jeigu ekranas būtų tvirtas. Vis dėlto taip nėra. Visų pirma, vidinis ekranas turi matomą liniją. Visų antra, kadangi ekranas pagamintas iš plastiko, jo įbrėžimai yra antro lygio Mohso skalėje. Palyginimui, normalaus stiklinio ekrano įbrėžimai, kaip, pavyzdžiui, „Fold“ išorinis ekranas, yra šešto lygio. Tai reiškia, kad vidinis ekranas yra toks jautrus, kad įbrėžimai gali atsirasti net nuo vartotojo nago.

Vaizdo įraše, skustuvu prabraukus pro pakeltą ekrano dalį, viena pikselių linija visiškai miršta, o ekranas praranda jautrumą lietimui. Vaizdo įraše taip pat parodoma, kad nuo to laiko ekranas tampa problematiškas ir kartais išsijungia. Žvelgiant iš gerosios pusės, ekranas yra ganėtinai atsparus ugniai.

Ar tai reiškia, kad „Galaxy Fold“ patvarumas vis dar yra menkas? Ne visai. Kaip sako šio vaizdo įrašo kūrėjas, telefonas gana gerai jaučiasi rankose. Dar svarbiau tai, kad telefono vyris nejuda, kai yra palenkiamas priešinga kryptimi.

Galutinis verdiktas? Panašu, kad jei „Samsung“ kaip nors apsaugotų ekraną ir sumažintų tarpą tarp dviejų dalių, ateities „Galaxy Fold“ modeliai būtų gana tvirti prietaisai. Kol kas su šiuo telefonu reikia būti itin atsargiem, ypač, įvertinus jo kainą