5 geriausios programėlės išmokti naujai kalbai

2019.09.18

Mokytis naujos kalbos nėra lengva. Nors niekas nepranoks kalbos mokytojo, tačiau kalbų mokymosi programėlės atliko didelę pažangą ir ženkliai palengvino kalbų mokymąsi. Lyginant su kalbų mokymo svetainėm, programėlės siūlo interaktyvesnius metodus išmokti naujai kalbai. 

Dėl šios priežasties, paruošėme labiausiai rekomenduojamų programėlių sąrašą pagal vartotojų poreikius.

1. „Duolingo“


„Duolingo“ yra labai sėkminga programėlė, kuri suderino kalbų mokymąsi su žaidimais. Remiantis „Expanded Ramblings“ statistika, programėlę jau naudoja 300 milijonų vartotojų. „Duolingo“ siūlo unikalią koncepciją: lengvai naudojamą programėlę, kuri lydės jus mokantis naujos kalbos. Kursus kuria žmonės, kurie kalba ta kalba nuo gimimo, taigi, programėlė nėra paremta tam tikrais duomenimis ar algoritmais. Programėlė yra nemokama, tačiau turi mokamą „Duolingo Plus“ versiją, kuri pašalina reklamas. Programėlė siūlo mokytis 25 kalbas ir yra populiari tarp angliškai kalbančių vartotojų, norinčių išmokti kitą kalbą.

2. „HelloTalk“


„HelloTalk“ siekia palengvinti kalbėjimo praktiką ir sumažinti baimę šnekėti gyvai. Programėlė leidžia susijungti su kitais vartotojais, kalbančiais ta kalba, ir naudoja į „WhatsApp“ panašų pokalbių langą. Smagioji programėlės dalis yra ta, kad vartotojai, kurie kalba ta kalba, kurios mokotės, taip pat nori atlikti lygius mainus ir išmokti jūsų kalbos. Programėlėje taip pat buvo integruota vertimo funkcija, kuri pašalina sunkumus, išsiuntus žinutę su praleistu žodžiu, ir automatiškai jį įrašo.

3. „Mindsnacks“


„Duolingo“ kalbų mokymą suderino su žaidimais, o „Mindsnacks“ šią koncepciją perteikia dar aukštesniame lygmenyje. Programėlė turi platų kalbų sąrašą su aštuoniais arba devyniais žaidimais, kuriuose mokoma gramatikos, žodyno bei klausymo.

4. „Busuu“


„Busuu“ yra socialinė kalbų mokymo programėlė. Ja galima naudotis naršyklėje, „Android“ bei „iOS“. Šiuo metu programėlėje galima mokytis 12 kalbų. Programėlės funkcijos vartotojui leidžia išmokti žodžius, paprastus dialogus ir klausimus, susijusius su tam tikru pokalbiu. Dialogus įrašo žmonės, kalbantis šia kalba nuo gimimo. Įsigijus mokamą versiją, atrakinsite tokias svarbias funkcijas, kaip kursų medžiagą.

5. „Babbel“


„Babbel“ yra prenumeratomis paremta programėlė, atsiradusi 2008 metais. Pasak „LinguaLift“, ši programėlė yra panaši į „Duolingo“, bet mokama. Nemokamoje versijoje yra siūloma 40 pamokų. Kiekviena pamoka prasideda nuosekliu žodyno mokymu su paveikslėlių pagalba. Pamokos yra adaptuotos pagal mokinio lygį. Jeigu kada nors mokėtės tam tikros kalbos, bet nustojote, „Babbel“ jums leis pradėti nuo ten, kur baigėte.

Nesvarbu, ar pradėjote mokytis naujos kalbos, ar norite prisiminti tam tikrus dalykus, visos programėlės yra pritaikytos pagal skirtingus vartotojų poreikius. Prie visų programėlių prisidėjo žmonės, kalbantis ta kalba nuo gimimo, todėl mokomoji medžiaga yra tikslesnė