„iPhone“ modeliai galimai naudos ekrane įmontuotą „Touch ID“ jau nuo 2020 metų

2019.09.05

2018 metais visuose trijuose „iPhone“ modeliuose „Touch ID“ funkciją pakeitė „Face ID“ technologija.

 Panašu, kad „Apple“ prietaisai ateityje ir vėl naudos patobulintą pirštų antspaudų atpažinimo funkciją. Neseniai pasirodžiusiame pranešime rašoma, jog tai gali įvykti jau kitais metais. Pranešama, kad „Apple“ ruošia 2020 metų „iPhone“ modelį, kuris kainuos mažiau negu „iPhone XR“ po pasirodymo. Galbūt šis modelis ir naudos patobulintą funkciją.

Telefonai su ekrane įmontuota „Touch ID“ funkcija taip pat bus suderinami su „Face ID“.    

Remiantis „Bloomberg“ pranešimu, asmenys, kurie dalyvauja „Apple“ planuose pareiškė, kad ekrane įmontuota „Touch ID“ funkcija gali būti naudojama jau 2020 metų „iPhone“ modeliuose. Šiuo metu ši technologija yra testuojama ir panašu, kad keli tiekėjai įrodė, kad jų technologija atitinka „Apple“ kokybės standartus. Deja, kadangi nė vienas tiekėjas neturėjo galimybės masiškai gaminti šiuos pirštų antspaudų skaitytuvus, tikėtina, kad pirmieji prietaisai su ekrane įmontuota „Touch ID“ funkcija pasirodys 2021 metais.

„Bloomberg“ taip pat praneša, kad ekrane įmontuotas „Touch ID“ galės būti suderinamas kartu su „Face ID“. Pranešime patvirtinama anksčiau pasirodžiusi informacija, kad 2020 metų pavasarį galimai pasirodys „iPhone SE“ įpėdinis. Anot „Bloomberg“ šis prietaisas naudos panašų dizainą kaip „iPhone 8“ ir išlaikys „home“ mygtuką. Tai reiškia, kad pigesni „iPhone“ modeliai nenaudos ekrane įmontuoto „Touch ID“.

Toks sprendimas galimai bus priimtas siekiant sumažinti išlaidas ir dėl to, kad ekrane įmontuoti pirštų antspaudų skaitytuvai yra naudojami prietaisuose su OLED ekranais, kadangi šiuos jutiklius lengviau įmontuoti po brangesne ekrano technologija. Po ekranu įmontuoti pirštų antspaudų skaitytuvai yra naudojami ir LCD telefonuose, tačiau dažniau ši technologija pritaikoma OLED ekranams. Kupertino gigantai 2020 metais ruošiasi išleisti tris didelio pajėgumo modelius, iš kurių visi naudos OLED ekranus, mažesnes priekines išpjovas ir palaikys 5G ryšį.