„Lenovo“ šiemet galimai išleis pirmąjį 5G ryšį palaikantį nešiojamą kompiuterį

2019.08.02

Rinkoje pamažu populiarėjant 5G telefonams, greitu metu galime tikėtis sulaukti ir 5G ryšį palaikančių nešiojamų kompiuterių.

 Natūralu, kad dauguma Kinijos gamintojų mėgsta demonstruoti naujausias technologijas savo gamybos produktuose. Panašu, kad taip įvyks ir šįkart, kadangi „Lenovo“ galimai bus pirmoji kompanija, pristačiusi 5G ryšį palaikantį nešiojamą kompiuterį. Įdomu tai, kad šio įrenginio galime sulaukti jau šių metų pabaigoje.

5G „Lenovo“ kompiuterio baterija tarnaus visą dieną, tačiau vartotojai neiškart patirs naujos kartos atsisiuntimo ir įkėlimo greičius.

Remiantis „91mobiles“, kurie susisiekė su „Lenovo“ atstovu, norinčiu išlikti anonimu, tikimasi, kad 5G nešiojami kompiuteriai pasirodys iki šių metų pabaigos. Anonimas teigia, jog Kinijos gigantai gamina 5G ryšį palaikančius kompiuterius ir ruošiasi juos pristatyti ketvirtajame 2019 metų ketvirtyje. Kompanijos atstovas atsakė, kad šių prietaisų pasirodymo galima tikėtis jau gruodžio mėnesį.

Deja, dar per anksti džiaugtis 5G kompiuterių atsiradimu. Nors 5G ryšys sugebės pasiekti tokius greičius, kurių 4G standartas niekada nepasieks, prireiks nemažai laiko, kol ši technologija subręs. Situacija panaši kaip ir su 5G telefonais, išskyrus tai, kad kai kurios kompanijos jau pradėjo plėsti savo 5G tinklus, tačiau tik apribotuose regionuose. Mažai tikėtina, kad 5G standartas bus išplėtotas ir kitais metais, taigi, teks laukti iki 2021 metų, kad pamatytume, ar naujos kartos bevielis standartas sukels dideles permainas.

Dar vienas rūpestis yra „Lenovo“ 5G kompiuterių vidiniai komponentai. Praeitos kartos „Snapdragon 835“ gali būti suderinamas su „Qualcomm X50“ 5G modemu, tačiau kritikai skundėsi dėl prasto kompiuterių našumo, kurie buvo varomi minėtu čipsetu. Vis dėlto „Snapdragon 8cx“ drastiškai pagerina našumą, taigi, kompanija atliktų protinga sprendimą, jeigu pasirinktų pastarąjį čipsetą. Nereikėtų nustebti jeigu pirmieji 5G kompiuteriai būtų labai brangūs.