Pranešama, kad 10.2 colių „iPad“ modelis pasirodys šį rudenį

2019.08.01

Vis daugiau šaltinių tikina, kad greitu metu sulauksime naujo „iPad“ modelio. Taivano dienraštyje „DigiTimes“ rašoma, jog naujasis 10.2 colių „iPad“ modelis turėtų pasirodyti trečiajame metų ketvirtyje.

Manoma, kad masinė 10.2 colių „iPad“ produkcija prasidės šį mėnesį.

Tiesą sakant, pranešime buvo paminėtas konkretus laikotarpis. Pranešama, kad 9.7 colių „iPad“ modelio įpėdinis pasirodys trečiojo metų ketvirčio pabaigoje, o paprasčiau tariant – rugsėjo mėnesį. Rugsėjį „Apple“ dažniausiai pristato naujuosius „iPhone“ telefonus, o naujieji „iPad“ modeliai būna pristatomi atskirame renginyje, kuris vyksta spalio mėnesį.

Vis dėlto 2015 metais „iPhone“ gamintojai išleido pirmos kartos „iPad Pro“ bei „iPad Mini 4“ rugsėjį ir visiškai praleido spalio mėnesio renginį. Taigi, egzistuoja galimybė, kad kompanija taip pat pasielgs ir šiemet. Šiais metais „Apple“ jau išleido penktos kartos „iPad Mini“ ir 10.5 colių „iPad Air“. Tai reiškia, kad nereikėtų tikėtis sulaukti naujų „iPad Pro“ modelių, bet yra daug vilties, jog vartotojai turės galimybę įsigyti pigesnį „iPad“ variantą.

Keli šaltiniai tiki, kad šiuo metu yra ruošiamas naujasis 10.2 colių „iPad“ modelis. Tą patį mano ir žymus „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo. Taip pat neseniai Eurazijos ekonominės komisijos (EEC) duomenų bazėje buvo aptikti septyni nauji „iPad“ modeliai, o tai reiškia, kad galima tikėtis naujų kompanijos prietaisų. Visi jie naudoja „iPadOS 13“ operacinę sistemą ir, žinant tai, kad tai, ko gero, yra skirtingų dydžių ir ryšių variantai, galima tikėtis sulaukti keturių naujų „iPad Pro“ modelių ir bent dviejų pigesnių „iPad“ modelių. EEC sąrašai dažniausiai pasirodo prieš kelias savaites nuo naujų kompanijos produktų pasirodymo, kadangi „Apple“ privalo užregistruoti naujesnius prietaisus, kurie naudoja šifravimą, jeigu kompanija nori juos pardavinėti tam tikrose Europos rinkose.

Kadangi iki rugsėjo liko vos mėnuo, greitu metu turėtume sužinoti, ar naujieji „iPad“ modeliai bus pristatyti kartu su „iPhone“. Jeigu greitai sulauksime 10.2 colių varianto, tikėtina, kad jis bus tiesioginis 9.7 colių „iPad 6“ įpėdinis arba „Apple“ gerokai atpigins pastarąjį modelį.