„Opera“ sukūrė naršyklę žaidimų entuziastams, kuri leidžia kontroliuoti procesoriaus išnaudojimą

2019.06.13

Šių metų „E3“ parodoje „Opera“ pristatė pirmąją pasaulyje žaidimų entuziastams skirtą naršyklę. Ši „Opera“ naršyklės versija buvo pritaikyta žaidimų mėgėjams. 

 

Tai gana keista koncepcija, tačiau naršyklė turi tam tikrų protingų pakeitimų, kurie gali patraukti reiklių vartotojų dėmesį.

Pastebimiausia „Opera GX“ funkcija yra skydelis, kuriame galima nustatyti procesoriaus ir RAM išnaudojimo limitą. Dažnai naršyklės, ypač „Chrome“, sulaukia nusiskundimų dėl per didelio resursų reikalavimo. Taigi, sprendimas pridėti šią funkciją yra gana protingas. Valdymo skydas taip pat parodys išnaudojamą resursų kiekį bet kuriuo momentu.

„Opera“ taip pat inkorporavo keletą su žaidimais susijusių priedų. Naujo skirtuko ekrane bus matomi žaidimų pasiūlymai, technologijų bei pramogų naujienos. Kaip ir standartinė „Opera“ versija, ši naršyklė taip pat ekrano kairėje pusėje turi laikiną lentelę su greita prieiga prie nustatymų ir paslaugų. Lentelėje yra greita prieiga prie vartotojo „Twitch“ prenumeruojamų kanalų. Naršyklė taip pat gali informuoti kada prasideda tiesioginė „Twitch“ transliacija.   

Kadangi naršyklė skirta žaidimų entuziastams, ji taip pat turi apšvietimą, kurį vartotojas gali redaguoti pagal savo nuožiūrą. Neatlikus jokių pakeitimų naršyklė naudos juodą apšvietimą su raudonu atspalviu. Atspalvį galima pakeisti.

„Opera GX“ taip pat gali pasigirti prašmatnesnėmis funkcijomis, tokiomis kaip nemokamu VPN, priemone reklamoms blokuoti bei iššokančiais skydeliais su prieiga prie tokių susirašinėjimo platformų kaip „Facebook Messenger“ ar „WhatsApp“.

„Opera“ mėgsta išleisti kelias savo naršyklės versijas, kad galėtų paeksperimentuoti su funkcijomis. Dažniausiai jos nesulaukia daug dėmesio, bet padeda patobulinti pagrindinę „Opera“ naršyklę. „Chrome“ vis dar dominuoja rinkoje, tačiau tokios naujovės gali padidinti vartotojų susidomėjimą „Opera“ naršykle.