„Mozilla“ teigia, kad „Firefox“ sulauks mokamos prenumeratos

2019.06.11

„Mozilla“ planuoja savo „Firefox“ naršyklėje įgalinti mokamos prenumeratos paslaugą, kuri suteiks prieigą prie tokių išskirtinių funkcijų kaip VPN ar debesies saugyklos.

 Kol kas tikslūs paslaugos privalumai nėra aiškūs, tačiau „Mozilla“ generalinis direktorius Chris Beard vykusiame interviu patvirtino informaciją apie VPN ir debesies saugyklą. „Mozilla“ planuoja tiekti prenumeratos paslaugą nuo spalio mėnesio.

Kol kas detalės yra šiek tiek neaiškios. Nėra žinoma, ar bus sukurta viena prenumeratos paslauga su keliomis funkcijomis, ar bus sukurti atskiri prenumeratos paketai. Aišku tiek, kad sulauksime mažiausiai vieno prenumeratos paketo.

„Mozilla“ pradėjo testuoti VPN prenumeratą nuo praeitų metų spalio. Vis dėlto kompanija tai pristatė kaip eksperimentą ir šia paslauga galėjo naudotis tik maža vartotojų dalis. Išrinktieji turėjo galimybę mokėti 10 JAV dolerių per mėnesį už „ProtonVPN“ paslaugas.

„Mozilla“ tikslas yra išplėtoti įvairius pajamų šaltinius tam, kad įmonė būtų mažiau priklausoma nuo kitų paieškos kompanijų, kurios moka už tai, kad būtų įtrauktos į jų naršyklę. Didžiąją dalį pinigų „Mozilla“ gauna iš tiesioginio jų konkurento naršyklių rinkoje – „Google“. Taigi, logiška, kad „Mozilla“ nori atrasti naujų būdų užsidirbti.

„Mozilla“ teigia, kad jie neims mokesčio už jokias jau egzistuojančias „Firefox“ funkcijas. Vietoje to, kompanija pasinaudos tuo, kad jų naršykle nemokamai naudojasi didelė dalis kompiuterių savininkų, ir jiems siūlys savo mokamas paslaugas.

„Didelio našumo, nemokama ir privati „Firefox“ naršyklė ir toliau išliks pirminis pasirinkimas mūsų pagrindinėms paslaugoms,“ teigė vyriausiasis „Firefox“ viceprezidentas Dave Camp.