„Microsoft“ naujos kartos 2020 metų „Xbox“ palaikys 8K raiškos grafikas, naudos SSD talpyklą bei spindulio sekimo metodą

2019.06.10

„Microsoft“ neseniai pasidalino pirmosiomis detalėmis apie naujos kartos „Xbox“ techninę įrangą. Remiantis ankstesniais gandais, „Microsoft“ 2020 metais išleis dvi naujas „Xbox“ konsoles.

 

Vienas iš modelių bus „Xbox One X“ įpėdinis, o kitas modelis atitiks „Xbox One S“. Pastarosiomis dienomis paplito daugiau informacijos apie didelio pajėgumo „Xbox“ konsolę, kurios kodinis pavadinimas yra „Project Scarlett“.

„Microsoft“ naudos pasirinktinio dizaino procesorių, paremtą „AMD Zen 2“ bei „Radeon RDNA“ architektūra. Kompanija žada, kad ši nauja konsolė bus keturis kartus galingesnė už „Xbox One X“. „Microsoft“ taip pat naudos greituosius GDDR6 RAM, kurie, kompanijos teigimu, suteiks neregėtas grafikas ir kadrų per sekundę skaičių.

Ši nauja „Project Scarlett“ konsolė palaikys 8K raiškos grafikas, iki 120 kadrų per sekundę spartą, spindulio sekimo metodą bei kintamą atnaujinimo dažnį. „Microsoft“ savo „Project Scarlett“ konsolėje taip pat naudos SSD talpyklą. „Sukūrėme naujos kartos SSD. Naudojame SSD kaip virtualius RAM,“ – teigė „Xbox“ atstovas pristatomajame vaizdo įraše. Pasak „Microsoft“, tai turėtų padidinti našumą net 40 kartų. Tai reiškia, kad žaidimai užsikrautų kur kas greičiau.

„Sony“ taip pat žada, kad „PS5“ palaikys 8K raiškos grafikas, 3D audio, SSD talpyklą ir kad konsolė bus suderinama su dabartiniais „PlayStation 4“ žaidimais. „PS5“ naudos aštuonių branduolių procesorių, paremtą „AMD“ trečios kartos „Ryzen“ serija, ir naudos vaizdo plokštę, kuri palaikys spindulio sekimo grafikas. „Sony“ taip pat užsiminė apie 4K raiškos su 120 Hz atnaujinimo dažniu palaikymą.

Naujos kartos „Microsoft“ konsolės žaidimus pradės „Halo Infinite“, kuris pasirodys kartu su „Project Scarlett“ konsole. „Microsoft“ neparodo, kaip atrodys „Project Scarlett“. Šis pristatymas labai panašus į „Project Scorpio“ anonsą. Pastaroji konsolė vėliau buvo pavadinta „Xbox One X“. Kur kas daugiau informacijos apie „Project Scarlett“ turėtume išgirsti kitų metų „E3“ parodoje.