„The North Face“ mėgino apgauti „Wikipedia“, kad jų produktai atsidurtų „Google“ paieškos viršūnėje

2019.05.30

 

„The North Face“ kartu su reklamos agentūra „Leo Burnett Tailor Made“ sugalvojo pakeisti „Wikipedia“ nuotraukas su savo produktų nuotraukomis ir tokiu būdu užsitikrinti aukštesnę poziciją „Google“ paieškoje.

 

 

Kompanija sukūrė vaizdo įrašą, kuriame paaiškina, kad kiekviena kelionė prasideda nuo „Google“ paieškos apie vietovę. Dažniausiai pirmoji nuotrauka, kurią pamatome paieškos rezultatuose, būna iš „Wikipedia“ straipsnio. Drabužius gaminanti kompanija tuo pasinaudojo ir nuvyko į tokias populiarias vietoves, kaip Guarita parką Brazilijoje ar Huayna Picchu kalną Peru ir pasidarė nuotraukų su savo produktais. Vėliau kompanija originalias „Wikipedia“ nuotraukas pakeitė į savąsias, o kai kuriais atvejais, pasinaudojo „Photoshop“ pagalba jau egzistuojančiose nuotraukose.

Paviešintame vaizdo įraše „The North Face“ giriasi savo protingu sumanymu, kurio dėka jų produktai atsidūrė „Google“ paieškos viršūnėje už dyką. Tiesa, tai buvo „Wikipedia“ naudojimo sąlygų pažeidimas. Kai šį įvykį aprašė „Ad Age“ svetainė, savanoriai „Wikipedia“ redaguotojai pašalino visas nuotraukas su kompanijos produktais ir pranešė vartotojų paskyras dėl svetainės naudojimo sąlygų pažeidimo.

Kompanija galėjo sulaukti neigiamos publikos reakcijos, tačiau, galbūt, šiam atvejui galima pritaikyti posakį, kad bet kokia reklama yra gera reklama. Ko gero, tokie ir buvo „The North Face“ tikslai.