Paviešintose „iOS 13“ nuotraukose matomas naktinis rėžimas, nauja priminimų programėlė ir daugiau

2019.05.29

Iki „Apple WWDC“ parodos liko mažiau nei savaitė ir šiandien pasirodė naujienos, patvirtinančios gandus apie „iOS 13“ naktinį rėžimą ir kitas funkcijas.

 „9to5mac“ paviešino naujas nuotraukas, kuriose galima pastebėti, kaip naktinis rėžimas bus pritaikytas naujajai „iOS 13“ versijai. Be šios naujovės sulauksime patobulintos priminimų programėlės bei kitų priedų.

„iOS 13“ nuotraukos parodo, kad naujoji operacinės sistemos versija turės naktinį rėžimą, naują priminimų programėlę ir daugiau funkcijų.

Remiantis paviešintomis nuotraukomis, „iOS 13“ pradinis ekranas nelabai skirsis nuo dabartinio „iOS 12“. Vis dėlto, pritaikius naktinį rėžimą, apatinė pradinio ekrano dalis įgaus juodą atspalvį. Tikėtina, kad bus sukurtos naujos ekrano užsklandos, kurios bus labiau pritaikytos naktinei sąsajai.


Šauniausia dalis ta, kad su naktiniu rėžimu „Apple“ programėlės taip pat naudos tamsesnį, įspūdingai atrodantį dizainą. Iš paviešintų nuotraukų galima spręsti, kad naktinis rėžimas naudos tikrą juodą spalvą, kuri puikiai papildys naujesnių „iPhone“ modelių OLED ekraną. Ši funkcija taip pat tausos bateriją, kadangi švies tik tam tikri pikseliai.

„iOS 13“ nuotraukose galima pastebėti naują sąsają, redaguojant nuotraukas. Fonas taps neryškus ir sutelks didesnį dėmesį į pačią nuotrauką. Taip pat buvo atnaujintas ikonų ir pastabų dizainas.

Buvo paviešinta ir atnaujintos priminimų programėlės nuotrauka. Panašu, kad programėlė naudos du maketus su skyriais, kurie vartotojui suteiks greitą prieigą prie užduočių.

Galiausiai, „Find My“ programėlė sulauks naujos ikonos. Naujoji programėlė bus „Find My iPhone“ ir „Find My Friends“ programėlių mišinys. Trumpai tariant, vartotojo sąsaja palengvins reikiamos informacijos paiešką.