Pranešama, kad „Huawei“ išleis savo „Android“ alternatyvą jau kitą mėnesį

2019.05.28

Šį mėnesį „Huawei“ susidūrė su sankcijomis, kurios potencialiai kelia grėsmę kompanijos mobiliųjų telefonų divizionui.

 Įmonė rizikuoja prarasti „Android“ licenciją, prieigą prie „ARM“ technologijų, vietą „Wi-Fi“ sąjungoje ir prieigą prie beveik visų Jungtinėse Valstijose gaminamų technologijų.

Panašu, kad „Huawei“ visą laiką gamino savo „Android“ alternatyvą, kurios kodinis pavadinimas yra „HongMeng OS“. Iš pradžių buvo manoma, kad ji pasirodys kitais metais. Šiandien Artimųjų Rytų firmos viršininkas „TechRadar“ pranešė, kad operacinė sistema gali pasirodyti jau kitą mėnesį. Alaa Elshimy, „Huawei“ Artimųjų Rytų verslo grupės vadybos direktorius ir viceprezidentas, pareiškė: „Nenorėjome išleisti šios operacinės sistemos į rinką, kadangi palaikėme stiprius santykius su „Google“ ir kiti nenorėjo šiems santykiams pakenkti. Dabar nusprendėme ją išleisti kitą mėnesį.“

Jungtinių Valstijų prekybos departamento dėka, „Huawei“ draudimas įsigalios rugpjūčio mėnesio gale. Tikėtina, kad operacinės sistemos pavadinimas bus „Ark OS“ ir ji bus suderinama su mobiliaisiais telefonais, kompiuteriais, planšetiniais kompiuteriais, televizoriais, mašinomis, išmaniaisiais laikrodžiais ir kitais prietaisais. Elshimy pridėjo, kad visos „Android“ aplikacijos su naująja operacine sistema veiks nepriekaištingai.

Vietoje „Play Store“ vartotojai turės siųstis programėles iš „Huawei AppGallery“. Žinoma, „Huawei AppGallery“ neturės tokių pačių nustatymų kaip „Play Store“, tačiau „Huawei“ vartotojams teks susitaikyti su šiuo kompromisu. „Huawei“ Kinijoje jau turi didžiulę programėlių ekosistemą, kuri nesiremia „Play Store“, taigi situacija neturėtų būti tokia sudėtinga.

Kitas ramybės neduodantis klausimas: kaip „Huawei“ išgyvens be „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“? Elshimy pareiškė: „Mes turime visus čipsetus kompiuteriams ir serveriams, išskyrus „Intel“. Kiti gamintojai rinkoje naudoja „Qualcomm“ čipsetą, o mes naudojame savo gamybos čipsetą. Mano manymu, labiausiai nepasiseks sąjungai, jeigu jie nuspręs mus išmesti. Žvelgiant iš industrijos pusės, tai yra standartas ir gerai, kai jį atitinki, tačiau tam nereikia priklausyti sąjungai. Tas pats atsakymas galioja ir su „Bluetooth“ bei SD kortelių atvejais.“

Trumpai tariant, „Huawei“ turėtų siūlyti nestandartinius „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir SD kortelių variantus. „Huawei“ atiduoda visas savo jėgas tam, kad užtikrintų gerą ateitį savo telefonams, nepaisant sunkių apribojimų.