Į „OnePlus 7 Pro“ įsilaužta klijų pagalba per mažiau nei 10 minučių

2019.05.24

Saugumas yra neatsiejama šiuolaikinių telefonų dalis. Žinant kiek asmeninių duomenų talpina vartotojų prietaisai, labai svarbu, kad telefonas būtų apsaugotas nuo pašalinių naudotojų.

Kadangi telefonų gamintojai į savo gaminius integruoja finansinių pervedimų galimybes, saugumas tapo ypač svarbus. Dėl šios priežasties, telefonų savininkai jaučiasi nemaloniai, išgirdę apie lengvus įsilaužimus į aukšto pajėgumo prietaisus. Neseniai vos per 16 minučių buvo įsilaužta į „Galaxy S10“, o dabar atėjo „OnePlus 7 Pro“ eilė.

„OnePlus 7 Pro“ pirštų antspaudų skaitytuvas buvo apgautas panaudojus klijus ir aliuminio foliją.

Nors „Galaxy S10“ sistemos apėjimo metodas gali būti panaudotas bjauriems tikslams, „OnePlus 7 Pro“ metodas yra šiek tiek sudėtingesnis. Į „S10“ buvo įsilaužta nufotografavus piršto antspaudą, paliktą ant permatomo paviršiaus, ir atspausdinant šią nuotrauką su 3D spausdintuvu. „OnePlus 7 Pro“ saugumo sistema buvo nulaužta, pagaminus piršto antspaudo kopiją su klijais ant aliuminio folijos.

Šis metodas apgauna tiek „OnePlus 6T“, tiek „OnePlus 7 Pro“. „OnePlus 7 Pro“ taip pat gali būti nulaužtas atliekant panašią procedūrą kaip su „Galaxy S10“.

Metodas su klijais neveikia su „Samsung Galaxy S10“, kadangi prietaiso pirštų antspaudų skaitytuvas yra sukurtas taip, kad atskirtų piršto antspaudo raukšles, panaudojant ultragarsinį jutiklį.

„OnePlus 7 Pro“ yra pirmasis „OnePlus“ flagmanas, su kuriuo kompanija stengiasi konkuruoti prieš visus egzistuojančius aukšto pajėgumo prietaisus. Prietaisas yra varomas „Qualcomm Snapdragon 855“ čipsetu ir naudoja puikų galinės kameros objektyvą. Telefono pasisekimas Amerikos rinkoje nulems, ar kompanija gali praplėsti savo operacijas.