Naujai paviešintos nuotraukos patvirtina, kad visi trys nauji „iPhone“ modeliai turės kvadratinį iššokimą kameros objektyvams talpinti

2019.05.14

2019 metų „iPhone XI“ dizainas beveik niekuo nesiskirs nuo praeitų metų modelių, vadinasi, daug ko tikėtis iš telefono išorės nereikėtų.

 Vis dėlto vienas prietaiso komponentas sukėlė didesnį susidomėjimą. Naujas pranešimas patvirtina ankstesnius gandus, kad 2019 metų „iPhone“ modeliai naudos kvadratinį iššokimą, kuriame bus sutalpinti galinės kameros objektyvai.

Paviešintos nuotraukos patvirtina, kad „iPhone XR“ įpėdinis naudos dvigubą kamerą.

Naujai paviešintos nuotraukos patvirtina, kad didelio pajėgumo „iPhone“ modeliai naudos tris kameras, o „iPhone XR“ įpėdinis pasitenkins dviem. Galima pastebėti, kad aukščiausios klasės modelių kameros objektyvai bus sudėlioti į trikampio formą, o pigesniojo modelio kamera bus vertikali. Toks objektyvų išdėstymo būdas atrodo gana keistai ir, jeigu galutinis produktas atrodys taip pat, bus įdomu pamatyti, kaip tokį dizainą vertins „Apple“ vartotojai.

Paviešintose nuotraukose yra matomi telefonų dėklų liejiniai, kurie buvo pagaminti panaudojant 2019 metų „iPhone“ modelių schemas. Manoma, kad schemos ir išmatavimai buvo gauti iš „Foxconn“ fabriko. Šiuos liejinius naudoja dėklų gamintojai tam, kad patikrintų suderinamumą.

Be naujo kameros išsidėstymo, naujos kartos „iPhone“ modelių dizainas turėtų būti panašus į „iPhone XS“ serijos dizainą. Manoma, kad kameros sistemos spalva priklausys nuo „iPhone“ galo spalvos. Remiantis ankstesniais pranešimais, trečias kameros objektyvas didesnio pajėgumo modeliuose bus plataus kampo, o telefoto objektyvas turėtų suteikti 3x optinio priartinimo galimybę. Taip pat tikimasi, kad nauji „iPhone“ modeliai palaikys atvirkščio belaidžio krovimo funkciją. Šią technologiją jau naudoja keli „Android“ flagmanai. 

Nors du didesnio pajėgumo modeliai siūlo tokius optinius parametrus, su kuriais būtų galima konkuruoti prieš „Galaxy S10“ seriją, papildomas objektyvas, kurį naudos pigesnis „iPhone XR“ įpėdinis, atvers daugiau galimybių ir nustatymų vartotojams, kurie norės išleisti mažesnę sumą.