„Huawei“ teigia, kad jie neturėjo jokio susitarimo su „Apple“ dėl 5G modemų tiekimo

2019.04.16

Anksčiau buvo pranešama, kad „Huawei“ kompanijai „Apple“ tieks 5G modemus. Vis dėlto, remiantis naujausia informacija, Kinijos gigantai neturėjo jokio susitarimo su „iPhone“ gamintojais dėl 5G modemų, o tai reiškia, kad „Apple“ planai išleisti 5G ryšį palaikančių „iPhone“ seriją tapo sunkesni.

Pranešama, kad „Huawei“ paneigė visas kalbas apie partnerystę su „Apple“ dėl 5G modemų tiekimo.

Šiuo metu „Huawei“ gamina „Balong 5000“ 5G modemą, svarbų komponentą, kuris turėtų būti įmontuotas kartu su kompanijos gamybos „Kirin 985“ čipsetu. Manoma, kad šiuo čipsetu bus varoma „Mate 30“ serija. „Balong 5000“ 5G modemas taip pat gali būti integruotas į telefoną atskirai. Būtent tokį metodą renkasi „Apple“, nors tai priklauso ir nuo prietaiso dizaino. „Huawei“ tapo potencialiu „Apple“ partneriu realizuoti kompanijos planus išleisti 5G ryšį palaikančią „iPhone“ seriją, tačiau, remiantis naujausia informacija, šie šansai išbluko.

Pranešama, kad „Huawei“ teigia neturėję jokių susitarimų su „Apple“ dėl 5G modemų tiekimo. Anksčiau „Apple“ 4G modemus gaudavo iš „Qualcomm“ ir „Intel“, tačiau dėl tam tikrų teisinių nesutarimų su „Qualcomm“ kompanija atsisakė padėti „Apple“. Na, o dėl „Intel“ sklando gandai, kad „Apple“ nėra patenkinti kompanijos progresu su 5G modemais. Kai kurie analitikai mano, jog „Qualcomm“ su „Apple“ išspręs iškilusias problemas ir atgaivins savo partnerystę.

Nors „MediaTek“ irgi buvo potencialiame „Apple“ tiekėjų sąraše, panašu, kad „MediaTek“ negali suteikti tokios kokybės technologijų, kokių nori „Apple“. Galima manyti, kad „Apple“ pasirinks „Samsung“, kadangi Korėjos gigantai jiems tiekia aukštos kokybės OLED ekranus. Deja, neatrodo, kad šis planas būtų realizuotas, kadangi „Exynos 5100“ 5G modemai buvo rezervuoti 5G ryšį palaikančiam „Galaxy S10“ modeliui.

Atrodo, kad vienintelė alternatyva yra „Huawei“. Kinijos kompanija turi pakankamai resursų, kad pagamintų daug kokybiškų modemų. Tai, kad „Huawei“ pranešė neturintys jokių susitarimų su „Apple“, nereiškia, kad šios dvi kompanijos nepasieks bendro kompromiso ateityje. Galbūt minėti gamintojai ir konkuruoja tarpusavyje, tačiau klestinti partnerystė yra įmanoma.