5 priežastys kodėl pirkti žaidimų konsolę „PlayStation 4“ yra geriau nei „Xbox One“

2019.02.17

„Remote play“, prieinama virtuali realybė ir kitos priežastys, kodėl verta įsigyti „Sony“ konsolę.

1. Išskirtiniai žaidimai

Tarp geriausių šios kartos žaidimų, „PlayStation 4“ konsolės žaidimai užima beveik pusę sąrašo. Dėka puikių konsolės pardavimų ir dėl to, kad „Sony“ įsigijo keletą talentingų studijų, praktiškai kiekvienas išskirtinis „PS 4“ projektas tampa svarbiu įvykiu.

Tarp šių žaidimų dominuoja trečiojo asmens veiksmo žaidimai, turintys galingus efektus ir keliantys susižavėjimą tarp žaidėjų. „The Last of Us Remastered“, „Uncharted 4“, „War of God“, „Spider-Man“, „Horizon Zero Dawn“ – daug panašių projektų yra „PlayStation 4“ bibliotekoje, tad kiekvienas gali rasti sau mėgstamą žaidimą.

2. Senesnės versijos konsolės kaina

„Sony“ konsolių šeimoje šiuo metu yra trys aktualios konsolės: pagrindinė „PlayStation 4“, atnaujinta „PlayStation 4 Slim“ versija ir galingesnė „PlayStation 4 Pro“, kuri gali paleisti 4K žaidimus.

„PlayStation 4 Pro“ savo galingumu nusileidžia senesnei „Xbox One“ versijai. Tačiau, jei palyginsite tuos pačius žaidimus šiose dviejose konsolėse, praktiškai nepajusite jokio skirtumo – tik nedaugelis projektų pilnai išnaudoja „Xbox One X“ galimybes. Taip pat „PlayStation 4 Pro“ yra pigesnė konsolė.

3. Patogus ir nebrangus virtualios realybės rinkinys

„PlayStation 4“ yra vienintelė konsolė rinkoje, kurioje galite paleisti VR žaidimus. Norint tai padaryti, jums reikia įsigyti „PlayStation VR“ rinkinį ir atitinkamus projektus. Šiai platformai nėra pritaikyta daug žaidimų, tačiau tarp jų yra šedevrų, suteikiančių nepamirštamą patirtį. Pavyzdžiui, „Resident Evil 7“ ir „Astro Bot Rescue Mission“.

Įdomu tai, kad šis „Sony“ pasiūlymas yra vienas iš pigiausių ir patogiausių virtualios realybės sprendimų. „PlayStation 4 Pro“ ir „PlayStation VR“ rinkiniai yra daug pigesni nei „HTC Vive“ arba „Oculus Rift“ ir galingas kompiuteris.

4. Multiplayer žaidėjų skaičius

„PlayStation 4“ yra populiariausia šiuolaikinės kartos konsolė. Be kitų dalykų, tai reiškia, kad žaidėjų skaičius beveik visuose šios konsolės žaidimuose bus didesnis nei žaidžiant bet kuria kita konsole. Tai reiškia, kad žaidimų rungtynių paieška bus greitesnė ir lengviau bus surasti žaidėjus, atitinkančius jūsų įgūdžių poreikius.

Taip pat žaidimai turi ilgesnį laiką išsaugotą auditoriją. Pavyzdžiui, prieš penkerius metus pasirodžiusį „Battlefield 4“, skirtą „PlayStation 4“ konsolėms, žaidžia 

daug daugiau žmonių nei „Xbox One“ įrenginiu.

5. Galimybė žaisti kompiuteriu, Mac ir mobiliaisiais įrenginiais

„Sony“ konsolės turi „Remote Play“ funkciją. Tai leidžia „PlayStation 4“ projektus žaisti bet kuriame įrenginyje, kuriame veikia „Windows“ arba „MacOS“, taip pat „PlayStation Vita“, „Sony“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose.

Šios sistemos esmė yra paprasta: ji siunčia įvesties signalus iš prijungto įrenginio į konsolę, o atgal siunčia vaizdą. Tai leidžia jums mėgautis „PlayStation 4“ žaidimais, net jei jūs negalite tuo metu sėdėti ant sofos prie televizoriaus.

Be to, internete galite rasti būdų, kaip paleisti „Remote Play“ bet kuriame „Android“ įrenginyje. Tiesa, tam reikės atsisiųsti modifikuotą programą iš nesaugaus šaltinio.