„Nokia 9“ naudos 4 GB RAM, 128 GB vidinės atminties ir tradicinį ekraną

2019.02.12

Apie „Nokia 9“ buvo rašoma jau 2017 metais. „Nokia“ visus nustebino, kai išleido „Nokia 3“, telefoną, kuris pardavimais pranoko konkurentus Kinijoje. Dėl šios priežasties vartotojai, norintys įsigyti flagmaną, laukė pasiūlymų iš „Nokia“.

 Tuo metu buvo manoma, kad „Nokia 9“ bus varomas „Qualcomm Snapdragon 835“ čipsetu. Vis dėlto po pirmojo pranešimo prabėgo jau dveji metai, todėl labai maža tikimybė, kad prietaisas vis dar naudos 10 nm procesorių. Šiandien pasirodė dar vienas pranešimas apie „Nokia 9“. Telefonas galimai bus pristatytas viena diena prieš „MWC“ parodą, kuri vyks Barselonoje.

Pranešama, kad „Nokia 9“ naudos 4 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties. Apie telefono procesorių informacijos nėra. 

Jau 2019 metai, todėl jei „Nokia 9“ bus flagmanas, jis turėtų būti varomas „Snapdragon 855“ čipsetu. „Qualcomm“ naujausio procesoriaus dizainas yra visiškai pasikeitęs, lyginant su jo pirmtaku, todėl bet kokio prietaiso, naudojančio 7 nm čipsetą, apdorojimo ir atvaizdavimo našumas ženkliai patobulės.


Šiandien buvo paviešintas „Nokia 9“ parametrų sąrašas, kuriame matomos kelios svarbios prietaiso detalės. Vis dėlto informacijos apie telefono procesorių ten nėra, tačiau yra surašytos detalės apie „Nokia 9“ RAM, vidinės atminties kiekį bei ekrano parametrus. Remiantis šiomis detalėmis, prietaisas naudos 6 colių ekraną, 128 GB vidinės atminties bei 4 GB RAM. „Nokia 9“ taip pat palaikys NFC funkciją, kuri vartotojams suteiks galimybę atlikti mokėjimus telefonu.

Be šių kelių detalių, šiandienos pranešime daug informacijos nėra. Kadangi „Nokia 9“ buvo aprašomas jau daugiau nei metus, galime susidaryti nuomonę, ko tikėtis iš telefono. Anksčiau pasirodžiusiame pranešime buvo rašoma, kad prietaisas naudos virtualų pirštų antspaudų skaitytuvą.

Taip pat buvo pasirodę pranešimai apie prietaiso galą. Nemažai šaltinių tiki, kad „Nokia 9“ bus vienas pirmųjų telefonų, naudojančių penkis galinės kameros objektyvus. Verta paminėti, kad „Snapdragon 855“ palaiko vieną 48 MP kamerą arba dvi 22 MP kameras. Telefono pavadinime esantis „PureView“ reiškia didelio pajėgumo kamerą, kuri didelį kiekį pikselių gali paversti į vieną didesnį pikselį. Taigi, jei telefonas ir neturės penkių objektyvų kameros, jis vis tiek pažymės naują pasiekimą telefonų fotografavimo srityje. Jei „Nokia“ tinkamai realizuos „PureView“ idėją, šis telefonas puikiai tiks vartotojams, vertinantiems kinematografiją.