6 priežastys, kodėl „Android“ ir „iOS“ planšetės vis dar reikalingos

2018.12.07

Nepaisant šiuolaikinių išmaniųjų telefonų ekrano padidėjimo, tokio tipo įrenginiai vis dar reikalingi, ir štai kodėl.

1. Vaizdo įrašų peržiūra

Pagrindinis ir akivaizdus planšetnių kompiuterių privalumas – tai didelis ekranas, kuris puikiai tinka vaizdo įrašų žiūrėjimui. Nesvarbu, ar tai kompaktiškas 7 colių modelis, ar 11 colių gigantas, visada galite pasiimti įrenginį su savimi, kad galėtumėte žiūrėti savo mėgstamus filmus ir televizijos laidas būdami ne namuose.

Daugelyje net ir gana pigių tablečių yra stereofoniniai garsiakalbiai, kas yra taip pat svarbu žiūrint vaizdo įrašus. Išmaniuosiuose telefonuose du garsiakalbiai yra tik flagmanų modeliuose.

2. Mobilieji žaidimai

Šiandien dauguma mobiliųjų žaidimų pritaikyti ir išmaniesiems, ir planšetiniams kompiuteriams, tačiau daugybė arkadų, užduočių ir strategijų gali atsiskleisti tik dideliame ekrane. Tai ypač pasakytina apie žaidimus, kuriuose yra perkrautos sąsajos arba tiesiog galingi vaizdo efektai.

Šaudymo ir lenktynių atveju planšetę patogu naudoti kartu su žaidimų pultu. Šis priedas leis neuždengti ekrano rankomis. Išmanusis telefonas tokiu atveju nebūtų toks patogus.

3. Naršymas internete

Kalbant apie naršymą žiniatinklyje, planšetė yra aukso vidurys tarp išmaniojo telefono ir kompiuterio. Ji leidžia atidaryti labiau vizualizuotą tinklalapio versiją, pritaikytą ekrano dydžiui. Tokiu būdu patogiau skaityti tekstą ir peržiūrėti vaizdus, kurių net nereikia priartinti.

Žinoma, daug kas priklauso nuo paties įrenginio ir svetainės išdėstymo, bet net paprasta mobili versija planšetinio kompiuterio ekrano puslapyje bus daug lengviau skaitoma.

4. Mobilus biuras

Analogiška situacija yra ir su mobiliuoju biuru. Išmaniuoju telefonu tokių programų sąsaja neleidžia greitai redaguoti dokumentų ir naudoti visų įprastų funkcijų. Mažame ekrane tiesiog sunku dirbti su dideliais tekstais, didelėmis lentelėmis ar su pristatymais.

Planšetinio kompiuterio ekrane visada bus daug daugiau informacijos ir naudingų sąsajos elementų. Čia nėra papildomų slinkties juostų ir išskleidžiamojo meniu. Be to, daugelis biuro programų turi specialias planšečių versijas, pritaikytas specialiai dideliems ekranams. Tai taikoma „Microsoft Word“ ir „Polaris Office“, bei kai kurioms kitoms programoms.

5. Vaizdo konferencijos

Išmanūs telefonai yra gana patogūs vaizdo ryšiui. Bet ne daugiafunkcinėje vaizdo konferencijoje: tam reikia planšetinio kompiuterio. Tik dideliame ekrane galite aiškiai matyti visus pokalbyje dalyvaujančius vartotojus.

Taip pat labai patogu atlikti paprastus vaizdo skambučius iš planšetinio kompiuterio. Ypač jei kas nors nori kažką parodyti: naują pirkinį, jūrą ar atostogaujančių draugų grupę, kuri nori pasisveikinti su jumis.

6. Piešimas

Didelis planšetinio kompiuterio ekranas puikiai tinka įvairių modelių piešimui, naudojant skaitmeninį rašiklį, o taip pat greitų eskizų kūrybai. Tai svarbu ne tik meno žmonėms, bet ir visiems, kurie mėgsta piešti laisvalaikiu.

Verta paminėti, kad čia kalbama ne apie naująjį „iPad Pro“ ar „Galaxy Tab“. Labiau prieinamų kainų planšetės taip pat turi skaitmeninio rašiklio palaikymą. Tarp jų ir paprastas „iPad“, ir „Huawei MediaPad M5 Lite“.