7 geriausi teksto redaktoriai, dirbantys naršyklėje

2018.12.03

 

Diegti specialių programų dokumentų kūrimui visai nebūtina.

Nors programos yra laikomos patikimesne darbo priemone, kai kuriais atvejais geriau naudoti žiniatinklio paslaugas. Kai šalia neturite savo kompiuterio, jūs galite dirbti su tekstais naudodamiesi internetiniais įrankiais.

1. „Google“ dokumentai

Populiariausias teksto redaktorius, seniai jau tapęs auksiniu standartu. „Google“ dokumentuose yra visas formatavimui reikalingas įrankių rinkinys, daug iš anksto sukurtų šablonų, taip pat automatinis išsaugojimas ir versijų istorija. Be to, ši paslauga siūlo turtingas bendradarbiavimo funkcijas, priedus, kad būtų galima išplėsti funkcionalumą ir patentuotą debesies saugyklą.

2. „Microsoft Word Online“

Viena iš „Microsoft“ internetinių programų, kuri daugeliui asocijuojasi su dokumentų kūrimu. „Word Online“ turi pažįstamą sąsają ir siūlo beveik tas pačias funkcijas kaip ir redaktoriaus darbalaukio versija, įskaitant bendradarbiavimą ir įvairių formatų failų palaikymą.

3. „iCloud Pages“

Teksto redaktorius visiems, kurie gyvena „Apple“ ekosistemoje. Internetinė versija veikia visuose kompiuteriuose. Visi „iCloud Drive“ dokumentai bus jums prieinami, o atlikti darbai bus automatiškai sinchronizuojami su kitais įrenginiais.Bendradarbiavimas taip pat palaikomas, tačiau visiems kolegoms reikės „iCloud“ paskyrų.

4. „Zoho Writer“

Nenusileidžianti savo galimybėms „Google Docs“ programai yra ir internetinė „Zoho Writer“, kuri turi minimalistinę sąsają ir užtikrina visapusišką failų kūrimą ir peržiūrą. Palaikomas bendras dokumentų redagavimas su kolegomis, taip pat siūlomi keli atskiri režimai su įrankių rinkiniais.

5. „ONLYOFFICE“

Atviro kodo teksto redaktorius, jo išvaizda ir funkcijos labai panašios į „Microsoft Word“. Be to, kad galite peržiūrėti ir kurti naujus failus, dar turite galimybę įkelti esamus failus iš debesies saugyklos ir dirbti kurdami dokumentus realiuoju laiku kartu su kitų paslaugų ar programų naudotojais.

6. „Dropbox Paper“

Kaip galima spėti, „Paper“ turi integraciją su „Dropbox“. Jei reikia, failus galima įterpti į teksto dokumentą. Be to, redaktorius turi „Markdown“ žymėjimo palaikymą ir puikią bendradarbiavimo galimybę.

7. „Writer“

Lyginant su kitomis pristatytomis paslaugomis, „Writer“ turi pačią kukliausią sąsają ir minimalų funkcijų rinkinį. Nepaisant to, verta jį paminėti. „Writer“ palaiko „Markdown“ žymėjimą ir gali eksportuoti tekstą įvairiais formatais.