10 geriausių žaidimų apie karą skirtingoms platformoms

2018.11.29

Pasijuskite didžiojo karinio konflikto dalyviu.

1. DEFCON

Platforma: kompiuteris.

Kultinio mokslinės fantastikos filmo „Karo žaidimai“ interpretacija, kurioje išryškėja šaltojo karo esmė. Jūs esate generolas, kuris turi sunaikinti visą priešo valstybę ir apsaugoti savo šalį.

DEFCON – tai pasaulinė strategija, kurioje sunaikinti sąjungą taip pat lengva, kaip ir sudaryti sutartį. Kiekvieną kartą, kai kovojate su priešu, jūs atskleidžiate savo kovos vietą. Todėl kiekvieną kartą turite pasverti privalumus ir trūkumus.

2. Brothers in Arms: Road to Hill 30

Platformos:  kompiuteris, PlayStation 2, Xbox.

Pirmojo asmens šaudyklė, kuri leis jums patirti visus karo siaubus savo kailiu. Tai reali istorija apie orlaivo būrį, nublokštą į vieną Normandijos rajoną. Kariams teks dalyvauti mūšyje ir padėti pėstininkams nusileisti Jutos sektoriaus paplūdimyje.

Projekto vietos buvo atrinktos vadovaujantis istorinėmis fotografijomis. Žaidimas sukurtas remiantis realiais Antrojo pasaulinio karo faktais. Kad projektas būtų kuo realistiškesnis, kūrėjai paėmė interviu iš karininkų ir netgi aplankė kovos vietas. Viso to rezultatas – „Road to Hill 30“ yra vienas iš geriausių žaidimų apie Antrąjį pasaulinį karą.

3. Valiant Hearts: The Great War

Platformos: kompiuteris, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, „iOS“, „Android“.

„Valiant Hearts“ labai skiriasi nuo daugelio žaidimų apie karą. Projektas pristato nesudėtingų galvosūkių ir jautrių siužetinių veiksmų, mišinį. Atsižvelgiant į visa tai, jūs pajusite, kaip Pirmasis pasaulinis karas apima Prancūziją.

Kūrėjai nesistengė pristatyti realistinių kovų – tai animacinis žaidimas su perdėtais karo vaizdais. Žaidime „Valiant Hearts“ yra istorinių faktų kolekcija, taigi pageidaujant galite patirti savo siaubo ir kančių dalį.

4. Tyranny

Platforma: kompiuteris.

RPG žaidimas, kurio veiksmas vyksta pasaulyje, nuniokotame karo. Nugalėtojas yra despotas, kuris dabar valdo pasaulį. Jums būnant didelę galią turinčio vado vaidmenyje teks atlyginti priešui ar tiesiog laikytis savo ambicijų.

Nepaisant to, kad „Tyranny“ yra fantazijos žaidimas, jame galima rasti daug panašumų su tikraisiais karais. Jūs kursite sąjungas, pritrauksite priešus ir kovosite už savo įsitikinimus.

Vargu ar galėtumėt rasti dar bent vieną projektą, kuriame sau į pagalbą galite pasiimti kareivį – vaiką. Žaidimas parengtas šiuolaikine grafika.

5. Battlefield 1

Platformos: kompiuteris, PlayStation 4, Xbox One.

Tai žaidimas apie Pirmąjį pasaulinį karą. Vieno žaidėjo kompanija suskirstyta į šešias istorijas, iš kurių kiekviena papasakota kovotojo vardu. Jūs galite žaisti už nepatyrusį britų tankistą, amerikiečių pilotą ir netgi bebaimį Lawrence'o padėjėją.

Tačiau „Battlefield 1“ žaidime labiausiai įsimintina yra pati pirmoji misija. Joje iš karto žaidžiate už kelis kareivius, kurie miršta mūšio lauke vienas po kito. Tokia įvykių seka parodo bet kokio karo beprasmybę.

Projektas taip pat gali pasigirti puikiu multiplayer režimu. Jame mūšiai atrodo ne mažiau įspūdingi, nei siužetinės užduotys, o tarp turimų kovotojų ir režimų kiekvienas gali atrasti kažką tinkančio sau.

6. This War of Mine 

Platformos: kompiuteris, PlayStation 4, Xbox One, „iOS“, „Android“.

Žaidimas, kuris primena, kad karo metu sunku yra visiems – ne tik kovotojams, bet ir paprastiems piliečiams, kurie nesugeba apsisaugoti. Projektas remiasi Sarajevo istorija, kur Bosnijos karo metu apgultis vyravo 1425 dienas.

Jums teks valdyti žmones, kurie slepiasi pastatų griuvėsiuose. Dienos metu jūs teiksite prieglobstį, gaminsite įrankius ir ginklus, padėsite savo kaimynams, naktį – ieškosite reikmenų. Pagrindinės problemos – sudedamųjų dalių ir vaistų nepakankamumas, taip pat šaltis. Pagrindinis šio karinio žaidimo tikslas – ne laimėti, o tiesiog išgyventi.

7. Unity of Command

Platforma: kompiuteris.

Karo žaidimas, kurio veiksmas vyksta Rytų Europos fronte Antrojo pasaulinio karo metu. Komplekte su visais papildymais, žaidimas sudaro didžiulį svarbiausių kompanijų rinkinį – nuo Barbarossos plano iki sovietų kariuomenės pergalės Vokietijoje.

„Unity of Command“ žaidime labai svarbu mokėti valdyti tiekimą. Norint laimėti, reikia atidžiai išnagrinėti žemėlapį ir kruopščiai suplanuoti kiekvieną kariuomenės veiksmą, atsižvelgiant į ilgalaikį tiekimą ir didelę tikimybę viską prarasti. Jei negalite pamaitinti ir aprūpinti kovotojų, tai nesvarbu, kaip gerai jie moka šaudyti.

8. Company of Heroes

Platforma: kompiuteris.

Realaus laiko strategija apie Antrąjį pasaulinį karą. Jūs vargu ar rasite kokių nors trūkumų: čia ir nuostabi siužetinė kompanija, ir labai įdomus multiplayer režimas, puikūs vizualiniai efektai bei aukštos kokybės dizainas.

„Company of Heroes“ – tai žaidimas, kuriame jūs, norom ar nenorom užjausite kiekvieną mūšio lauko kareivį, net priešą. Tačiau mūšiai yra ne šalti strateginiai manevrai, bet beviltiški sustingimai, dėl kurių jūs tikroviškai pergyvenate.

9. Call of Duty 4: Modern Warfare

Platformos: kompiuteris, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii.

Prieš tai kol „Call of Duty“ serija atsidūrė fantastinių šaudyklių rinkinyje, pasaulį išvydo „Modern Warfare“ –  tai žaidimas, kuris galėtų daug pasakyti apie šiuolaikinius karus. Visų pirma, stiprūs ne tie, kurie turi daugiau kariuomenės, o tie, kurie naudojasi šiuolaikinėmis technologijomis ir branduoliniais ginklais.

Atlikite misiją su AC-130 lėktuvu: čia jūs iš saugaus atstumo šaudysite į priešų grupes, ir per monochrominį vamzdį stebėsite kas vyksta.

Daugelio žaidėjų režime yra įvairių lygių, kur aukštesnis lygis žaidėjams suteikia galimybę atrakinti papildomus ginklus, ginklų patobulinimus.

10. Rome: Total War

Platformos: kompiuteris, „iOS“.

Pasaulinė strategija apie senovės Romą. Kūrėjai nusprendė radikaliai nekeisti „Total War“ serijos žaidimo, bet paprasčiausiai jį ištobulino beveik iki idealo. Žaidėjas gali valdyti vieną iš trijų senovės Romų šeimų, o kitas galės valdyti jas atsidaręs.

Šiame strateginiame žaidime gausu atsitiktinių įvykių. Jų pagrindu galite statyti pastatus, plėtoti ir tobulinti kariuomenę, vykdyti ėjimus priimant diplomatinius sprendimus, vystyti infrastruktūrą, šnipinėti ir kovoti. 

Kovos, vykdomos realiuoju laiku. Labai svarbu apgalvoti kiekvieną veiksmą. Jose gali dalyvauti tūkstančiai karių, ir tai yra įmanoma dėl specialaus grafikos variklio. Čia vyksta grandioziniai mūšiai su priešų armijomis. Net telekanalai „History Channel“ ir „BBC Two“ žaidimą panaudojo svarbių istorinių mūšių modeliavimui.