Kaip pakeisti vaizdo įrašo dydį, neprarandant kokybės

2018.08.02

„Movavi Video Converter“ programėlė vos keliais paspaudimais padės jums konvertuoti, suspausti ir optimizuoti įvairiems įrenginiams skirtus failus.

Kodėl naudinga konvertuoti vaizdo įrašą

Galima išskirti mažiausiai tris pagrindines priežastis kodėl naudinga konvertuoti vaizdo įrašą.

Galimybė įkelti vaizdo įrašą į mobiliuosius įrenginius optimaliu formatu

Mobiliuosiuose įrenginiuose vaizdo įrašą paprastai galima žiūrėti tik keliais populiariais formatais, o peržiūrai nepritaikyti vaizdo įrašai išmaniuosiuose telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose nepasileidžia arba lėtina vaizdą.Konverteriai padeda išvengti tokių apribojimų.

Taip pat tam turi reikšmės suspaudimo metodas ir failo skiriamoji geba, todėl svarbu pasirinkti programą su lanksčiais nustatymais, idealiu atveju – su išankstiniais nustatymais, tinkančiais jūsų įrenginiui.

 Norint sutaupyti vietos kietajame diske ar „debesų servise“

Jei vaizdo įrašas pasileido, tai dar nereiškia, kad jis maksimaliai pritaikytas jūsų įrenginiui. Pateiksime pavyzdį: „YouTube“ „Lifehacker“ kanale platinamas puikios kokybės vaizdo įrašas – vienas iš naujausių vaizdo įrašų MP4 failas, kuris užima 1,32 GB, o jo trukmė tik keturios minutės. Nesunku suprasti, kad ši kokybė išmaniesiems telefonams yra visiškai nenaudinga. Vaizdo dydį galima suspausti dešimt kartų, bet jokio skirtumo nepastebėsite, bent jau 6 colio įstrižainės ekrane jo pastebėti neįmanoma.

Jei nuolat kuriate vaizdo įrašus ir saugote juos kietajame diske, kur jau turite sukaupę solidžią kolekciją, programėlė „Movavi Video Converter“ išgelbės jus nuo būtinybės pirkti naują standųjį diską ar laikyti atsiminimus lentynose.Savo patogumui į programą galite konvertuoti ne po vieną failą, o iškart visą aplanką su klipais.

Norint konvertuoti vaizdo įrašą į video redaktorių

Net populiarūs video redaktoriai nesugeba susidoroti su visais vaizdo formatais. Ir mes kalbame ne apie kokius pasenusius ar retus plėtinius, bet apie gana įprastus AVI ir MOV failus. Konverteris reikalingas tam, kad visada būtų galimybė vaizdą pateikti įrašų redaktoriui bet kokiu formatu ir bet kokiu glaudinimo metodu. 

Kaip konvertuoti video į „Movavi Video Converter“

Pridėjus vaizdo įrašą, turite pasirinkti tinkamą formatą. Jei jūs optimizuojate failą kitam įrenginiui, tuomet palaikomų formatų sąrašo mokytis nereikės – tiesiog suraskite norimą modelį sąraše.

Dabar jums reikia pasirinkti vaizdo įrašo kodeką naudojant specialų slankiklį. Konverteris iš anksto informuos apie failo dydį. Paspauskite „Pradėti“ ir laukite. 

Laukti, beje, reikia visiškai neilgai. Pavyzdžiui, 1,32 GB failo konvertavimas „MacBook Pro“ 2011 m. kompiuteryje užėmė šiek tiek mažiau nei minutę laiko.

5 priežastys dėl ko verta atkreipti dėmesį į „Movavi Video Converter“ vaizdo įrašų keitiklį

Mes pabandėme išskirti penkis programos privalumus.

1. Patogus naudojimasis

„Movavi“ programa veikia su daugiau nei dešimčia plėtinių ir palaiko H.265 suspaudimo kodeką, kuris leidžia jums sumažinti failo dydį perpus, neprarandant kokybės. 

2. Greitis

Daugeliu atvejų konvertavimas užtrunka tik keletą sekundžių, o „SuperSpeed“ dirbdamas su kai kuriais formatais, leidžia apdoroti failus dar greičiau.

3. Įdiegto vaizdo įrašo redagavimo priemonės prieinamumas

„Movavi Video Converter Premium“ programa galite klijuoti skirtingus vaizdo įrašus, suskaidyti juos į fragmentus ir net atlikti nepriekaištingas spalvų korekcijas. Taip pat prie vaizdo įrašo galite pridėti subtitrus arba vandens ženklus.

4. Darbas su garsu

„Movavi“ programa palaiko daugelį audio formatų. Tai reiškia, kad atskiro konverterio muzikai, jums neprireiks.

5. Darbas su vaizdais

Su „Movavi Video Converter“ paprasta išsaugoti kadrus iš vaizdo įrašų, o kitoje programos versijoje kūrėjai planuoja pridėti klipų konvertavimo į GIF animaciją funkciją.

Išvados

Rimtos vaizdo įrašų redagavimo programos reikalingos sudėtingiems projektams ir darbui su grafika. Kitiems tikslams puikiai tiks „Movavi Video Converter“ – paprasta ir greita programa, kuri padės jums konvertuoti vaizdo įrašą ir atlikti nepriekaištingą montažą.

Mes rekomenduojame išbandyti „Movavi Video Converter“, jei:

  • mėgstate filmuoti daug vaizdo įrašų, bet retai juos ištrinate. Tai ypač svarbu jauniems tėvams, norintiems užfiksuoti kiekvieną svarbią savo vaiko gyvenimo akimirką;
  • turite vaizdo įrašo tinklaraščius, bet nenorite gilintis į sudėtingas redagavimo programas;
  • mėgstate žiūrėti filmus ir TV laidas išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ekrane;
  • nuolat montuojate vaizdo įrašus ir naudojatės vaizdo įrašų redagavimo priemone, kuri neskaito visų formatų.

Programą, skirtą  „Windows“ ar „macOS“ galite atsisiųsti nemokamai, bet norint įsigyti pilną versiją su visomis funkcijomis turėsite sumokėti 14€ („Windows) arba 18 € („macOS).