Savaitės naujienos: „Pixel 3“ dizainas, išmanusis „Tesla“, bei žaidimas „Fortnite“, skirtas „Android“ operacinei sistemai

2018.07.30

 

Trumpai apžvelgsime įdomiausius technologinius gandus ir pranešimus.

„Samsung“ sukūrė smūgiams atsparų lankstų ekraną

„Samsung“ paskelbė apie naują nedūžtančio ekrano kūrimą. Visi moksliniai darbai jau baigti. Dabar išbandomos naujos plokštės, o tada bus pradėti gaminti išmanieji įrenginiai.

Nauji ekranai sukurti naudojant OLED technologiją. Pagrindinis skirtumas nuo įprastų ekranų – lankstus plastikinis pagrindas. Viršuje ekranas bus padengtas apsaugine plastiko plokštele, kas leidžia sukurti nepriekaištingą ir lankstų ekraną, kurio beveik neįmanoma sudaužyti.

Jei galutinė naujojo ekrano versija pasirodys iš tiesų tokia atspari, tuomet netrukus mūsų laukia tikra revoliucija. Lankstūs, ryškūs ir šviesūs ekranai, kurie visiškai nebijo kritimo, ar tai nėra tas, apie ką mes svajojome visus šiuos pastaruosius metus?

„Google Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ išvaizda

Netrukus viešai bus paskelbta galutinė „Android P“ operacinės sistemos versija, o kartu ir atnaujinta „Pixel“ įrenginių linija.

Šiam pristatymui taip pat ruošiasi ir papildomų priedų gamintojai. Iš vieno gamintojo, kuris užsiima apsauginių dėkliukų gamyba, sužinojome apie galutinį „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ išmaniųjų telefonų dizainą.

Taip, naujieji „Google“ išmanieji telefonai ekrano viršuje turės gerai pažįstamą išpjovimą, kuris daugeliui „Android“ naudotojų nepatinka. Be to, išmaniajame telefone bus įrengta dviguba priekinė kamera ir viena pagrindinė. Priekyje esantis papildomas jutiklis dažniausiai nurodo, kad įrenginys atrakinamas pagal veido atpažinimą. 

Oficialaus pristatymo tikimasi šių metų spalio mėnesį.

Elon Musk išleidžia „Tesla“ išmanųjį telefoną

Dabar daugelis gamina išmaniuosius telefonus, net „Pepsi“, „Energizer“ ir „Caterpillar“. Tad kodėl gi neprisijungus ir „Tesla“?

Šiom paskalom pagrindo suteikė internetinėje erdvėje pasirodžiusios nuotraukas, kuriose matoma pavaizduota naujojo išmaniojo telefono priekinė dalis bei galinė dangtelio pusė.

Įrenginys yra klasikinis, turintis berėmį ekraną su miniatiūrine išpjova priekinei kamerai ir viršuje esančiu garsiakalbiu. „Tesla Quadra“ – būtent taip vadinsis įrenginys, jis turės dvigubą pagrindinę kamerą, garsiakalbį ir gerai atpažįstamą logotipą.

Kai kurie analitikai abejoja dėl šios informacijos, tačiau primename, kad 2017 m. bendrovė jau pristatė precedentą, netikėtai sukurdama savo prekės ženklo išorinę bateriją. Taigi, nebus nieko neįprasto, jei įmonė išleis savo išmanųjį telefoną.

Duomenų apie tikslias prietaiso savybes, kainą ir datą kol kas dar nežinome.

Kitos naujienos

  • „Fortnite“, skirtas „Android“ įrenginiams bus pristatytas artimiausiomis dienomis. Pradžioje tai bus išskirtinis žaidimas „Samsung Galaxy Note 9“ įrenginiui.
  • „Xiaomi Pocophone F1“ kainuos  420 eurų. Dėl nedidelės kainos išmanusis telefonas bus vienas iš prieinamesnių flagmanų, skirtų Europos rinkai.
  • „Microsoft Outlook“ pašto sistemoje pasirodė tamsi tema, kuri buvo testuojama kelis mėnesius.
  • Parengtas oficialus lenktynių žaidimo „Asphalt 9 Legends“ serijos tęsinys.
  • Liepos 30 d. įvyks didžiulis „Meizu“ pristatymas. Tikimasi, kad bus pristatyta nauja išmaniųjų telefonų „Meizu 16“ linija.