Pagrindinės savaitės naujienos: „Samsung Galaxy S10“, „Meizu 16“ ir mirštanti „Sony“ veikla

2018.07.02

Trumpai apžvelgsime įdomiausius technologinius nutekėjimus, gandus ir anonsus. „Xiaomi“ kompanija vykdo intensyvią veiklą, kurią šiandien skelbia daugelis technologinių naujienų.

 Tačiau išmaniųjų pasaulyje kasdien įvyksta ir daug kitų įvykių, kartais daug įdomesnių, nei nuogirdos iš „Xiaomi“. Todėl šį kartą mes nusprendėme šiek tiek nusigręžti nuo šurmuliuojančios Kinijos bendrovės ir atidžiai pažvelgti į tai, kuom užsiima konkurentai.

 

„Samsung Galaxy S10“ bus pirmasis iš tikrųjų berėmis išmanusis telefonas

Jums patinka ar ne, bet mobiliojo ryšio rinkai plėtros vektorius ir sąlygas vis dar diktuoja dvi pagrindinės bendrovės: „Apple“ ir „Samsung“. Būtent jos kiekvienais metais pristato naujus technologinius sprendimus ir procesus, o tuomet kiti kruopščiai nukopijuoja juos.

Naujasis „Samsung Galaxy S10“ žada nustebinti visus. Jei tikėti gandais ir nutekėjusia informacija, išmanusis telefonas turės didžiulį ekraną, kuris užims visą priekinio skydelio plotą. Nebus rėmelių ir išpjovų ekrane – tik paveikslėlis nuo krašto iki krašto. Panašu, kad pirštų atspaudų skaitytuvas bus įdiegtas tiesiai ant ekrano. Beje, aukštesnės versijos ekrano įstrižainė bus lygi 6,2 colių, o jaunesnioji versija turės 5,8 colių ekraną.

„Samsung“ planuoja pristatyti savo naujus įrenginius „CES 2019“ parodoje, kuri vyks sausio 8-11 dienomis.

 

Geltonas „Samsung Galaxy Note 9“ bus išleistas rugpjūčio 9 dieną

Jei iki „Galaxy S10“ išleidimo yra dar daug laiko, tai „Samsung“ kompanijos „Note 9“ įrenginys bus pristatytas jau netrukus – rugpjūčio 9 d. Todėl informacija, pasirodžiusi internete apie šį prietaisą gali būti pakankamai tiksli.

„Galaxy Note 9“ neturės radikalių skirtumų nuo savo pirmtako. Pagrindiniai pakeitimai pasieks įrenginio fotoaparatą, o galbūt pasirodys naujos spalvos versija. Pirmajame oficialiame video įraše pavaizduotas visiškai geltonos spalvos „Stylus Pen“ – tikriausiai ir išmanusis telefonas bus tokios pat spalvos.

Įrenginyje bus „Exynos 9810“ arba „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorius, priklausomai nuo regiono. RAM kiekis bus 6 GB, o vidinė atmintis gali būti 64, 128 arba 256 GB.

 

Paskelbta pirmoji „Meizu 16“ nuotrauka

Kažkada „Meizu“ buvo laikomas beveik pagrindiniu „Xiaomi“ konkurentu. Ir nors šiandien nebėra tiesioginės konkurencijos, „Meizu“ nesiruošia pasiduoti.

Nauji išmanieji telefonai gaus „Meizu 16“ ir „Meizu 16 Plus“ pavadinimus. Įrenginiai turės didžiulį užapvalintais kampais ekraną ir bus be išpjovų. Priekiniame skydelyje nėra papildomų elementų, todėl greičiausiai pirštų atspaudų skaitytuvas bus po ekranu.

Įprasta versija turės „Snapdragon 710“ procesorių, dvigubą pagrindinę 20 ir 12 megapikselių kamerą ir 3 080 mAh greitai įkraunamą bateriją. „Meizu 16 Plus“ įrenginys veiks „Snapdragon 845“ procesoriaus pagrindu. Išmaniajame telefone bus trimatis fotoaparatas ir 3600 mAh baterija su belaidžiu įkrovimu.

Tiksli informacija apie pardavimo pradžią ir prietaisų kainą dar neskelbiama.

Kitos naujienos

  • „Google Podcasts“ – šios savaitės „podcast“ menedžeris – gavo pirmąjį naujinį. 
  • Išleidimui paruoštas naujas „HMD Global“ išmanusis įrenginys. „Nokia 9“ veiks su „Snapdragon 845“ procesoriumi ir turės ekrane įmontuotą pirštų atspaudų nuskaitymo skenerį. Išmanusis telefonas bus pristatytas „IFA 2018“ rugsėjį.
  • Mobiliųjų įrenginių klientai „Facebook“ tinkle netrukus galės matyti šio socialinio tinklo laiko praleidimo funkciją. Viršijus nurodytą ribą bus rodomas pranešimas.
  • „Sony“ pagaliau pripažino savo pralaimėjimą mobiliojo ryšio rinkoje. Pirmoji priemonė nuostoliams sumažinti – išstumti iš rinkos Afrikos ir Artimųjų Rytų šalis. Panašu, kad tuom problema neišsispręs.
  • „OnePlus“ pažadėjo, kad visi išleisti telefonai, įskaitant „OnePlus 3 / 3T“, „OnePlus 5 / 5T“ ir „OnePlus 6“ dvejus metus gaus pagrindinius OS atnaujinimus. Pasibaigus šiam laikotarpiui, gamintojas įsipareigoja dar vienus metus teikti saugos paketus.
  • „Pokemon Quest“ – naujas „Pokemon“ veiksmo stiliaus žaidimas. Nemokamai jį jau galima atsisiųsti iš „Android“ ir „iOS“.