16 „Apple“ anonsų iš „WWDC 2018“ konferencijos, kurie pakeis „iOS“, „macOS“ ir „watchOS“ ateitį

2018.06.06

Atnaujinimus iki „iOS 12“ gaus net „iPhone 5s“, o animodžiai dabar atpažįsta judesio kalbą, „MacOS“ ir „iOS“ nebus sujungtos.

„iOS 12“

Naujoji „iOS“ operacinė sistema bus įdiegta naujos kartos „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose. Ir nors buvo manoma, kad „iOS 12“ kūrėjai sutelks dėmesį į ankstesnės versijos klaidų taisymą, tačiau buvo skirtas nemažas dėmesys naujų funkcijų įdiegimui.

Pagerintas našumas

Kaip įprasta, kiekviena nauja „iOS“ yra greitesnė ir našesnė, negu ankstesnioji operacinė sistema. Tačiau šį kartą „Apple“ ypatingą dėmesį skyrė tam, kad „iOS 12“ taptų daug greitesne net ir senesniuose įrenginiuose, pavyzdžiui, „iPhone 6“.

Be to, atnaujinamas iki naujausios versijos bus net penkerių metų senumo „iPhone 5“ išmanusis telefonas. Ir, sprendžiant pagal pirmuosius „iOS 12“ „beta“ versijos naudotojų atsiliepimus, po atnaujinimų „senukas telefonas“ vėl sugrįžta į gyvenimą. Naujoji „iOS“ operacinė sistema veiks visuose įrenginiuose, kuriuose palaikoma „iOS 11“, tai yra, išmaniuosiuose telefonuose pradedant „iPhone 5s“, taip pat „iPad Air“, „iPad mini 2“ ir naujesniuose planšetiniuose kompiuteriuose.

Patobulintas „Siri“

„Siri“ asistentas tampa išmanesniu. „IOS 12“ programoje jis išmoks atlikti naudotojo užduodamas užduotis, susidedančias iš kelių veiksmų, kurias galima aktyvuoti naudojant vieną paprastą komandą. Panašu, kad „Apple“ nesiruošia pasiduoti išmaniųjų asistentų konkurencinėje kovoje ir įveda galimybes, kurias jau turi „Alexa“ ir „Google Assistant“.

Grupiniai „FaceTime“ vaizdo skambučiai

„FaceTime“ programėlėje pagaliau pasirodys grupinės vaizdo konferencijos. Tuo pačiu, vienu metu galėsite bendrauti su 32 vartotojais. Pokalbio metu ekrane bus rodomas nedidelis kiekvieno vartotojo profilio vaizdas, kuris padidės, kai asmuo pradės kalbėti. Panašios galimybės taip pat bus prieinamos „macOS“ įrenginiuose.

Ekrano laikas ir patobulinta tėvų kontrolė

Pastaruoju metu aktuali tema apie skaitmenines priklausomybes neaplenkė ir „Apple“. Norėdami sumažinti išmaniųjų prietaisų įtaką mūsų gyvenime, bendrovė įtraukė į „iOS 12“ funkciją „Screen Time“ ( Ekrano laikas ), kad galėtumėte stebėti programų naudojimosi laiką. Ši funkcija fiksuoja pranešimų skaičių, puslapių atidarymo dažnumą ir juose praleistą laiką.

Be statistikos rinkimo, „Screen Time“ leidžia nustatyti tam tikros programos laikinuosius apribojimus. Per tėvų paskyrą galite stebėti, ką daro jūsų vaikas savo „iOS“ įrenginyje, ir nustatyti jame taisykles.

Pranešimų grupavimas

Dėka atsiradusios naujos funkcijos dabar visi pranešimai iš kiekvienos programos bus sugrupuoti ir atskirti, o vartotojams neteks naršyti begalinių sąrašų. Tiesiog užrakintame ekrane bus galima išjungti pranešimų gavimą tam tikram arba visam laikui.

„ARKit 2.0“

„Apple“ pristatė „ARKit 2.0“, naujos kartos programinę įrangą, skirtą papildytai realybei pritaikyti „iPhone“ įrenginiuose. Programuotojams pasisekė atrasti tobulesnį veido atpažinimą, pasiektas realesnis 3D objektų aptikimas ir atvaizdavimas, pagerinta vienu metu naudojama vartotojų sąveika vienoje „AR“ erdvėje, kuri leidžia kurti daugialypius projektus.

Atsirado naujos galimybės, panašios kaip „SwiftShot“ žaidime „Miestai“, kur du konkurentai šaudo iš virtualių medinių šaudyklių, o už jų tuo pačiu metu, papildytoje realybėje kovas stebi keletas žiūrovų.

„Ruler“

Įmonė parodė „Ruler“ programą, kuri bus iš anksto įdiegta į „iOS 12“. Ji leis jums nustatyti objektų dydį ir atstumą tarp jų, išmaniojo telefono fotoaparato pagalba.

„Memoji“

Nepaisant to, kad niekas rimtai nežiūri į animodžius, „Apple“ toliau juos kuria. Nauja animodžių evoliucija tapo „Memoji“ – animaciniai paveikslėliai su vartotojo išvaizda. Jie gali būti naudojami „iMessage“ ir „FaceTime“ pranešimuose, taip pat juos galima pridėti prie vaizdo įrašų ir derinti su įdiegtais paveikslėliais.

Trečiųjų šalių žemėlapių ir programų palaikymas navigacijose „CarPlay“

Puiki naujiena automobilių savininkams, besinaudojantiems „CarPlay“. Netrukus ši programa bus integruota su trečiųjų šalių programomis. Be firminių „Apple“ programų, galėsite naudoti „Google Maps“, „Waze“ ir kitas navigacijos programas.

„macOS Mojave“

„Apple“ aiškiai pasakė, kad „MacOS“ darbalaukio fonai su kalnais liks praeityje. Dabar kompanijos kompiuteriai turės dykumos vaizdo darbalaukį. Jie gaus „macOS Mojave“ pavadinimą.

„Dark Mode“ ( Tamsos režimas )

Viena iš pagrindinių naujovių yra tamsos režimas, kuriame užtemsta ne tik meniu juosta ir dokas, bet ir visi kiti sąsajos elementai bei turinys. Užtemimas vyksta dinamiškai, sklandžiai ir jis keičiasi dienos eigoje, o be to pakankamai gražiai atrodo.

Patobulintos ekrano nuotraukos ir tvarka darbalaukyje

Naudodamiesi „MacOS Mojave“, vartotojai gaus atnaujintą įrankį, skirtą lengvam ekrano kopijų kūrimui, taip pat naują režimą „Finder“ peržiūroje ir darbastalio automatinį failų sugrupavimą pagal skirtingus požymius.

Padidinta apsauga 

„Apple“ toliau deda daug pastangų, kad apsaugotų asmens duomenis. „Safari“ naujoje „macOS“ sistemoje išmoks užblokuoti paieškos informaciją, bei kitus duomenis, kad jie nebūtų panaudojami reklaminiais tikslais.

Naujas „Mac App Store“ dizainas

Senai nesikeičianti „MacOS“ taikomųjų programų parduotuvė visiškai atnaujins sąsają. Naujoji „Mac App Store“ turės daug panašumų su „iOS 11 App Store“. Ji taps paprastesne, atsiras siūlomos kolekcijos ir naujas turinio skyrius, suskirstytas pagal temas. O taip pat iš „Mac App Store“ bus galima atsisiųsti „Microsoft Office“ rinkinį.

„watchOS 5“

Naujoji „WatchOS“ versija atsinaujins naudingomis funkcijomis, leidžiančiomis dar labiau integruotis į „Apple“ ekosistemą.

Įtrauktos naujos treniruotės ir galimybė lenktyniauti

Tarp naujų funkcijų yra papildomų rūšių veikla, pvz., joga. Taip pat automatiškai atpažįstamas treniruotės pradžios ir pabaigos laikas. Be to, atsirado galimybė varžytis su draugais ir galimybė bendrauti su „Siri“ pakeltos rankos gestu.

Racijos režimas

Laikrodis galės būti naudojamas bendravimui racijos režimu, trumpų balso pranešimų siuntimui draugams, kurie yra netoliese. Tokia galimybė bus naudinga, pavyzdžiui, žygio, vaikščiojimo ar žaidimų metu.

„tvOS“

Steve Jobs vadovavimo laiku „Apple TV“ buvo tik „hobis“, bet dabar tai yra svarbi kryptis, kurią bendrovė palaipsniui plėtoja, bandydama nepalikti medijos grotuvo be nuolatinio tobulinimo.

„Dolby Atmos“ palaikymas ir nauja ekrano užsklanda

Su „tvOS 12“ atnaujinimu „Apple TV“ atsiras erdvinis garso formatas „Dolby Atmos“. Garso takeliai, įsigyti parduotuvėje bus nemokamai atnaujinami į naują formatą. Apple TV ekrano užsklandos bibliotekoje bus pridėtas dar vienas vaizdas – su Žemės vaizdu iš kosmoso ir ISS įspaudu.